Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tinercinin bıçakladığı tıp öğrencisi öldü

        Bursa'da üniversite sınavında yüksek puan aldığını öğrenince dershanedeki arkadaşlarıyla Arap Şükrü Sokağı'nda eğlenceye giden ve eve dönüşte yolunu kesen madde bağımlısı bir kişi tarafından dört bıçak darbesiyle yaralanan 18 yaşındaki Tugay Yılmaz, bir süre tedavi görüp taburcu oldu. Bu arada Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaydını yaptırıp hayalini kurduğu tıp öğrenimine başlayan genç, sömestr tatilinde geldiği Bursa'daki ailesinin yanında üç gün önce aniden fenalaştı. Yılmaz, kaldırıldığı Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti. Gencin Babası Metin Yılmaz, oğlunun bıçaklandığı olay yüzünden öldüğünü belirterek, "Doktorlar ölüme karın bölgesinde, diyaframında oluşan enfeksiyonun neden olduğunu, söyledi. Oğlum zaten karın bölgesinden bıçaklanmıştı. Bu çok acı bir kader. Yüreğimiz yanıyor" dedi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

        YÜKSEK PUANI KUTLAMAKTAN DÖNÜYORDU

        Tıp öğrencisi 18 yaşındaki Tugay Yılmaz'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen olay, geçtiğimiz 27 Haziran gecesi Altıparmak Caddesi üzerinde yaşandı. Bursa Anadolu Lisesi'nden mezun olan Tugay Yılmaz, girdiği Üniversite Sınavı'nda oldukça yüksek puan alınca, bu durumu dersahedeki arkadaşlarıyla kutlamak istedi. Yılmaz, arkadaşlarıyla Bursa'nın eğlence mekanlarından Arap Şükrü Sokağı'ndaki eğlenceden dönerken, iddiaya göre 'Yan baktın' denilerek 17 yaşındaki madde bağımlısı Vedat D (Dinlemez) tarafından dört yerinden bıçaklandı. Yaralanan genç, ambulansla Bursa Muradiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Karakola giderek teslim olan Vedat D. ise yaralama suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Tugay Yılmaz bir süre yoğun bakımda kalıp hayati tehlikeyi atlattıktan sonra taburcu edildi. Vedat D. de girdiği cezaevinde üç ay kaldı ve bağımlılık tedavisi için hastaneye sevk edildi.

        İşte o olayda ölümden kılpayı kurtulan Yılmaz, hayalini kurduğu Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaydını yaptırarak, eğitimine başladı. Ama bir süre önce karnında ağrılar olduğundan şikayet etmeye başlayan tıp öğrencisi genç, sömestr için ailesinin yaşadığı Bursa'nın Yeşilova Mahallesi'ne geldi. Üç gün önce ise karın bölgesindeki ağrıları dayanılmaz bir hal almıştı ve yakınları tarafından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Ama Yılmaz'ın durumu ağırdı ve doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti.

        OĞLUM BIÇAKLANDI VE BU OLAY ONU ÖLÜME GÖTÜRDÜ

        Tugay Yılmaz'ın ölümü, anne, baba ve Anadolu Lisesi'nde okuyan kızkardeşini yasa boğdu.Şoförlük yapan baba Metin Yılmaz, doktorların oğlunun ölümü için kendisine karın bölgesinde diyaframda delik ve enfeksiyon oluştuğunu, bu durumun daha önce yaşanan bıçaklama olayına bağlı olabileceğini söylediklerini anlattı.

        Baba Metin Yılmaz, toprağa verdiği oğlunun acısını yaşarken, "Doktorlar ölüme karın bölgesindeki diyaframda oluşan enfeksiyonun neden olduğunu, bu durumun daha önceki bıçaklamaya bağlı olabileceğini söylediler. Sonuçta oğlumuz karın bölgesinden bıçaklandı ve bu olay onu ölüme kadar götürdü. Biz buna inanıyor ve adalete güveniyoruz. Bu çok acı bir kader. Bize bunu yaşatanın cezalandırılmasını istiyoruz. Yüreğimiz yanıyor" dedi.

        Bu arada savcılık Tugay Yılmaz'ın cenazesinden parçalar alarak, kriminal inceleme için Adli Tıp Kurumu Kriminal dairesine gönderdi. Gelecek sonuca göre daha önce yaşanan yaralama olayının ölüme etki edip etmediğinin belirlenmesi bekleniyor. Polis de olayla ilgili yeniden soruşturma başlatılabilmek için çıkacak rapor sonucuna savcılıktan gelebilecek talimatı bekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ