Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yatağınızın karşısına ayna koymak kötü bir fikir olabilir! İşte 5 sebebi
        1

        Aynalar, dikkatinizi dağıtabilir. Gece uyumak için yatağa girdiğinizde dışarıdan gelen uyarıcılara karşı zihin kendini kapatır ve gevşemeye başlar. Ancak yatağın tam karşısında duran ve her detayı yansıtan bir ayna sizi sürekli uyarır ve dikkatinizi dağıtarak, uykunuzun kaçmasına neden olabilir.

        2

        Aynalar, tekrar uykuya dalmayı zorlaştırabilir. Gece tesadüfen uyandığınızda aynada kendini görmeniz dikkatinizi dağıtabilir ve beyni bir anda uyku modundan çıkabilir.

        3

        Aynalar, çeşitli ışıkları yansıtabilir. Gece vakti siz uyurken, farları açık bir arabadan gelen ışık direkt size yansıyabilir ve bu da huzursuz bir şekilde uyanmanıza neden olabilir.

        4

        Aynalar, bir ortamı daha gürültülü hale getirebilir. Özellikle gece vakti her taraf sessizleştiğinde aynalar bir gürültüyü daha fazla büyütebilir. Ayrıca aynalar yerden gelen titreşimlerden de etkilenir. Yoldan geçen bir kamyon yeri salladığında aynadan tuhaf tıkırtılar duyabilirsiniz.

        5

        Bilinçaltı korkular tetiklenebilir. Bu zamana kadar hepimiz birçok korku filminde aynalarda gizlenen çeşitli yaratıkları izledik. Hatta birçok kültürde aynalar, uğursuzluk ile ilişkilendirilir. Özellikle gece vakti kendi yansımanızı görmek, bilinçaltının sizi korkutmasına ve tuhaf düşünceler üretmesine yol açabilir. Bu durum size kâbus olarak da geri dönebilir.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ