Yaz saati uygulaması TBMM'de
Kamuoyunda yaz saati olarak bilinen ve Bakanlar Kurulu'nu bir saati aşmamak şartı ile ileri saat uygulaması yapmaya yetkilendiren madde Meclis'te komisyon görüşmeleri süren torba tasarıya ekleniyor

Yaz saati uygulamasının devam etmesiyle ilgili madde hükümete göre güneş ışığından daha çok yararlanılması ve enerji
tasarrufu sağlanmasını amaçlarken, muhalefet ve çeşitli kesimler bu uygulama ile istenildiği ölçüde enerji tasarrufu
yapılmadığını savunuyor.
Bakanlar Kurulu, 8 Eylül 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla sürekli yaz saatine geçilmesine hükmetmiş ve ilgili
yıl da bunu uygulama kararı almıştı. Ancak yaz saati uygulamasını sürekli hale getiren Bakanlar Kurulu kararının yürütmesi Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nca durdurulmuştu.
Danıştay, Bakanlar Kurulu'nun süresiz olarak bu tür bir uygulamaya karar verme yetkisinin olmadığını, bunun yasayı değiştirmek anlamına gelebileceğini belirtmişti. AKP'nin önergesiyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri süren torba tasarıya eklenen madde ile süre sınırını gözetmeksizin Bakanlar Kurulu'na bir saati aşmamak şartıyla ileri saat uygulamasını kalıcı olarak uygulama yetkisi veriliyor.
Komisyonda Enerji Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgilere göre yaz saati uygulamasının kalıcı olması yüzde 1.95 tasarruf sağlıyor. Ancak kamuoyunda uygulama öğrencilerin karanlıkta okula gitmek zorunda kalacağı gerekçesiyle de eleştiriliyor.