Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI, bölümleri, başarı sıralaması ve kontenjanları 2022: ÖSYM 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin üniversite taban puanları ve boş kontenjanları listesi açıklandı!
        1

        Üniversite taban puanları, 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. 20 Temmuz Çarşamba günü açıklanması beklenilen YKS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. İyi bir üniversite hayaliyle sınava giren öğrenciler 2 yıllık ve 4 yıllık üniveriste taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanlarını araştırıyor. Tercih işlemi yapacak öğrencilerin gündeminde "2022 üniversite taban puanları açıklandı mı? sorusu yer alıyor. Edinilen bilgiye göre, 2022 YKS üniversite taban puanları ve kontenjanları kılavuzu yayınlandı. İşte, ÖSYM ile Üniveriste taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları 2022

        2

        ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2022 YKS taban puanları ve üniversite kontenjanları yayınlandı.

        Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

        YKS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        GEÇMİŞ YILLARA İLİŞKİN TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        4 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

        Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da yayınlandı. 2022 YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak.

        YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        Adayları tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.

        Adaylar, erişime açılacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecekler. 2022 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2022 yılı yerleştirme puanları ile 2022 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.

        Adaylar, erişime açılacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecekler. 2022 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2022 yılı yerleştirme puanları ile 2022 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.,

        YKS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        GEÇMİŞ YILLARA İLİŞKİN TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        4 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

        ÖSYM Başkanı Aygün, 18-19 Haziranda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandığını bildirdi.

        2022 YKS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ