Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zerda dizisinin çekildiği konak depemde yerle bir oldu
        1

        Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Sakçagözü beldesinde 1916 yılında yapılan Hurşit Ağa Konağı yerle bir oldu.

        2

        İHA'nın haberine göre 2002-2004 yılları arasında çekilen Zerda dizisinin yanı sıra bir çok filme de ev sahipliği yapan ve 3 ayrı bölünden olşan konağın 2 bağımsız kısmı yerle bir olurken, bir böülümü ise ağır hasarlı bir şekilde ayakta kaldı.

        3

        Tarihi ve bahçesiyle bölgenin önemli turistik merkezleri arasında yer alan konaktan geriye taş yığınlarından oluşan enkaz kaldı.

        4

        Hurşit Ağa'nın torunlarından olan ve konağın sahiplerinden Mustafa Kemal Eren, “Hurşit Ağa Konağı sit alanı bölgesinde yer alıyor. Hurşit Ağa ailesi göçten sonra ilk buraya yerleşip burayı kurmuş. 250 tane atlı sipahisiyle Gaziantep’in kurtuluş mücadelesine büyük katkı sağlayan Hurşit Ağa büyük dedelerimizdir. Bizler de ailenin fertlerindeniz, maalesef bu depremden sonra bütün değerlerimizi kaybettik. Bu yıkım görülmüş bir şey değil” dedi.

        5

        Mehmet Tolga Eren ise “Hurşit Ağa Konağı daha önce Zerda dizisiyle ün kazanmıştı. Zerda dizisinden sonra bir yangın yaşanmıştı. O dönemin belediye başkanları da gelmişti ve yangın sonrası onarılacağını söylemişti. Fakat deprem sonrası tamamen yerle bir oldu. Tekrardan onarılabilecek bir duruma gelmedi. Üzgünüz ailemizin soyu bu konaktan geliyor. Konağı bu halde görmek çok üzücü bir durum. Tüm milletimize geçmiş olsun” diye konuştu.

        6