Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Zerdeçal kanserle savaşıyor!
        1

        Aile Hekimi ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, “Zerdeçalı yemeklerde karabiber ile birlikte tüketmek baharatın emilimini 20 kat kadar artırıyor.

        2

        Özellikle de yağlı yemeklerin içine bir tutam atıldığında yağ ile etkileşime girerek maksimum fayda sağlıyor.

        3

        Taze olarak günlük bir çay kaşığı zerdeçal tüketmek, birçok hastalığa deva olan baharatın tüm faydalarından yararlanmamız için yeterlidir” dedi.

        4

        Birçok kronik hastalığa karşı koruyucu ve destek tedavisi olarak kullanılan zerdeçalın hangi hastalıklara faydalı olduğunu aktaran Koran, “Mide koruyucu, gaz giderici, safra üretimini ve atılımını artırıcı etkisi olan zerdeçalın karaciğer koruyucu etkisi de vardır.

        5

        Diyabet hastalarında insülin gibi davranarak kan şekerinin normal sınırlarda kalmasını sağlıyor.

        6

        Yapılan araştırmalarda antioksidan ve antiinflamatuar özelliğinden dolayı damarda kireçlenme ve plak oluşumu engelleyerek kalp krizi ve inme riskini azalttığı gösterilen zerdeçal, yüksek kan basıncını düşürerek de hipertansiyonda önemli bir destek tedavisidir.

        7

        Yine kötü kolesterol olarak bilinen LDL kollesterolü azaltarak da kollesterol seviyesinin dengelenmesini sağlar” açıklamalarını yaptı.

        8

        Tam bir kanser savaşçısı

        Zerdeçal içerdiği curcumin sayesinde kansere karşı önlem ve tedavide yardımcı olduğunu gösteren çalışmalardan bahseden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, “Lösemi, lenfoma, gastrointestinal sistemi kanserleri, prostat kanseri, meme kanseri, over kanseri, baş-boyun kanseri, akciğer kanseri, melanom, nörolojik kanserleri önleyici özelliği bulunuyor.

        9

        Alzheimer, Parkinson, multiple skleroz, katarakt, depresyon, hafızayı kuvvetlendirme, eklem iltihapları, eklem ağrıları, immün sistemin kuvvetlendirici ve solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkisi de vardır” bilgisini verdi.

        10

        Doktor onayı alın!

        Zerdeçalı nasıl kullanmamız gerektiğini anlatan Koran, Taze olarak yemeklerin içinde ve karabiber ile birlikte kullanımı baharatın faydasını arttıyor.

        11

        Zerdeçalı isteğe bağlı olarak toz halinde salatalarınıza ve içeceklerinize eklenebilir ya da çay gibi demlenerek de tüketilebilir.

        12

        Ayrıca cildine özen gösterenlerinde kurtarıcısı hem doğal hem bütçeyi sarsmayacak maskeler hazırlanabilir.

        13

        Evde hazırlanan yüz maskeleri içine eklenen zerdeçal, cilt rengini düzenler, cildi sıkılaştır, gözenekleri temizler, siyah noktaları yok eder” diye konuştu.

        14

        Baharatları dikkatli kullanmanın hayati önem taşıdığını vurgulayan Koran, sözlerini şöyle tamamladı; “Toksik dozu belirtilmemiş olsa da gereğinden fazla zerdeçal kullanılmasının hazımsızlık sorunu yaratabileceği ve ekstra bir fayda sağlamayacağı bilinmektedir.

        15

        Hamilelerde rahim kasılmalarını arttırabileceği için mutlaka doktor kontrolü altında tüketilmelidir. Kan sulandırıcı etkisinden dolayı bir hafta içinde ameliyat olacak hastalar da zerdeçal tüketmemelidir.