Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Zümrüdüanka yeni bölümü bu akşam FOX TV'de! Zümrüdüanka oyuncuları kimler? Zümrüdüanka dizisi konusu nedir?
        1

        ZÜMRÜDÜANKA NEREDE ÇEKİLİYOR?

        Dizinin çekimler Nevşehir’in göz bebeği Ürgüp’e bağlı Karağandere Mahallesinde yapılıyor.

        ZÜMRÜDÜANKA DİZİSİ KONUSU NE?

        Zümrüt Kuloğlu, Nevşehir’in en müflis mahallesinde babası, annesi ve iki kız kardeşiyle birlikte yaşamakta, İç Anadolu’nun en kudretli ailelerinden Demirkanların fabrikasında çalışmaktadır... Zümrüt’ün annesi Ülfet halinden sürekli şikayet eden, kızlarını hayırlı bir kısmetle evlendirip yaşadıkları rezil hayattan kurtulmanın hesapları peşinde olan bir kadındır...

        2

        ZÜMRÜDÜANKA OYUNCULARI KİMLER?

        SERHAT DEMİRKAN - ALP NAVRUZ

        20’lerinin sonunda... Nevşehir’in en zengin ailelerinden Demirkanların büyük torunu... Anne ve babasını daha çok küçükken kaybetti... Bu yüzden amcası Adil Demirkan onu kendi oğlu gibi yetiştirdi... Ama yine de yetim ve öksüz büyümenin acısını her zaman yüreğinde hissetti Serhat... Bundan dolayı da hiddetli, savaşkan bir delikanlı oldu... Çalışkan, azimli, cesur ve pes etmek nedir bilmeyen bir yapısı vardı... Küçüklüğünden beri hem okudu hem de amcasının yanında; fabrikalarda, kum ocaklarında, narenciye depolarında çalıştı. Mühendisliği bitirdi. Vatani görevini yapmaya gitti… Sonra… Suriye’de şehit düştüğü haberi geldi… Ve herkesin hayatı bir anda değişti…

        ALP NEVRUZ KİMDİR?

        1990 İstanbul doğumlu. Küçük yaşlarda yazı yazma merakı başladı. Şiir ve öyküler yazmaktadır. Türkçe Eğitimi alanında Yüksek lisans eğitimi almaktadır. Bir klasik bir spor markanın reklam yüzü oldu. Birçok oyuncu koçu ile çalıştı, oyunculuk ve kamera önü teknik eğitimleri aldı ve almaya devam etmektedir. Birçok sosyal yardımlaşma kurumlarından en iyi çıkış yapan ve yılın oyuncusu ödülünü aldı.

        3

        ZÜMRÜT KULOĞLU - CEREN YILMAZ

        20’lerinin başında... Fakruzaruret içindeki Kuloğlu Ailesi’nin en büyük kızı... Anası, babası ve iki kardeşiyle müflis Körkuyu Mahallesi’nde yaşıyordu. Çalışkan, vefalı, kendinden daha çok ailesini düşünen, onurlu ve sebatkar bir kızdı. Tüm ailenin yükü onun sırtındaydı. Demirkanların holdinginde çalışıyordu ama maaşı beş boğazı geçindirmeye yetmiyordu. Ve o kadar büyük bir sırrı vardı ki bu sır yüreğini dağlıyordu…

        CEREN YILMAZ KİMDİR?

        6 Haziran 1990 yılında Samsun'da doğmuştur. Filinta ve Deli Gönül dizilerinde rol almış. Üç Harfliler : ''Adak'' sinema film'inde başrol olarak yer almıştır.

        4

        ABBAS DEMİRKAN - SELİM BAYRAKTAR

        Ailenin ve konağın tek varisi ve reisi. İstediğini yapan başına buyruk, 2 çocuk babası. Kendinden küçük kardeşi ile anlaşamayan, çocukluğunda sevgi yoksunluğu yaşamış biri.

        SELİM BAYRAKTAR KİMDİR?

        17 Haziran 1975’te Kerkük’te doğan ve ilkokulu orada tamamlayan Selim Bayraktar, 12 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye’ye geldi. Antalya’da lisede eğitim aldığı sıralarda yolda gördüğü bir ilanla tiyatro atölyesinde kurslara katıldı ve tiyatro hayatı böyle başladı. Liseyi bitirdikten sonra Ankara Hacettepe Üniversite’si Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı ve 2000 yılında mezun oldu. Diyarbakır ve Antalya Devlet Tiyatroları başta olmaz üzere çeşitli tiyatrolarda Kadıncıklar, Yerma, Akide Şekeri, Gulyabani , Asalak, Çıkmaz Sokak Çocukları, Ferhad ile Şirin, İçerdekiler, Yedi Kocalı Hürmüz, By Kolpert, Kadeş Gelini, Ana, Sırça Kümes ve Othello gibi birçok ünlü tiyatro oyunda yer aldı. Ekran hayatına 2006 yılında Köprü dizisinde canlandırdığı Erdal karakteriyle başlayan Selim Bayraktar, 2009 yılında Bir Bulut Olsam dizisinde Mahmut Paşa karakterine hayat verdi. 2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Sümbül Ağa’yı canlandırdı ve büyük beğeni topladı. Sonrasında ise Gecenin Kraliçesi, 7 Yüz, Görünen Adam, Çoban Yıldızı ve Ufak Tefek Cinayetler gibi dizilerle televizyon hayatına aktif olarak devam etti. 2018 yılında Ağlama Anne dizisinde Ali Osman karakterine hayat verdikten sonra, HBO’da yayınlanan ‘Succession’ dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. 2019 yıllarının sonunda Aşk Ağlatır dizisinin kadrosuna dahil oldu. Son olarak ‘Ottoman Rising’ projesinde Çandarlı Halil Paşa karakterini canlandırdı ve şimdi de "Zümrüdüanka" dizisinde Abbas karakterine hayat verecektir.

        5

        AZİMET DEMİRKAN - AYTEN UNCUOĞLU

        70’lerinin başında... Demirkan Konağı’nın en yaşlısı ve ailenin anası... Azimet tüm aile fertlerinin saygı gösterdiği, Demirkanları birbirine kenetleyen, devlet gibi bir kadındı... Sert, kibirli, geleneklere sıkı sıkıya bağlı, en sevdiklerini bile ailenin köklü kurallarından muaf tutmayan bir yapıya sahipti... Onun sözünün üstüne söz söyleyecek kimse yoktu... Azimet Hanım evlat acısıyla yüreği dağlanmış bir anneydi aynı zamanda... Bu yüzden kaybettiği büyük oğlu Tahir’den yadigâr kalan torunu Serhat’a çok düşkündü. Serhat onun en büyük zaafıydı. Onu korumak için dünyaları bile yakardı...

        AYTEN UNCUOĞLU KİMDİR?

        24 Mayıs 1946 yılında doğan Ayten Uncuoğlu aslen Eskişehir'lidir. Tiyatroyla başladığı oyunculukta dizi projelerinde de yer almayı başaran Uncuoğlu, Türkiye’de unutulmayan dizilerde yer alarak unutulmaz oyuncular arasında yer aldı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya bölümünü okuduktan sonra Tiyatro bölümünden de mezun oldu. 1988 yılında "Bir Tren Yolculuğu" adlı sinema filminde rol alan oyuncu, bu filmde arka planda kaldı. Fakat 1996 yılında başlayan "Çılgın Bediş" dizisinde rol almaya başlayan Ayten Uncuoğlu, sert yapılı okul müdiresi karakteriyle kısa sürede Türkiye’de sevildi. Ayten Uncuoğlu¸ 2000’li yıllarda da farklı projelerde yer aldı. Ekranların unutulmayan diğer dizilerinden birisi olan Aliye dizisinde yer alan Ayten Uncuoğlu, bu projelerin yanı sıra yine unutulmayan Kavak Yelleri adlı dizide de yer aldı.

        6

        ÜLFET KULOĞLU - HATİCE ASLAN

        40’larının ortasında... Zümrüt’ün annesi... Gençliğinde çok güzeldi, çok alımlıydı… Zengin, hali vakti yerinde bir koca adayı bekledi hep… Ama olmadı… Ailesi onu topal Rüstem’e verdi. Ardından yine yokluk, yine sefalet çekti… Çıkarcı, Makyavelist, oportünist bir kadın haline getirdi hayat şartları onu… İçindeki hırs hiç bitmedi Ülfet’in... Ve Zümrüt’le Meliha doğdu… Artık kızları bu sefil hayattan kurtulmanın tek anahtarıydı onun için… Dört bir yana nam salacak kadar güzel olan evlatlarını hali vakti yerinde damat adaylarına vermek için elinden ne geldiyse yaptı… Sonunda amacına da ulaştı.

        HATİCE ASLAN KİMDİR?

        Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda, ardından İzmir Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk yaptı. Tiyatro çalışmalarını çocuk oyunlarından müzikallere uzanan geniş bir yelpazede sürdürdü. Ferhunde Hanımlar dizisiyle geniş kitlelerce tanındı. Nuri Bilgi Ceylan’a Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü getiren Üç Maymun filmindeki performansıyla SİYAD En İyi Kadın Oyuncu ödülü dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazandı. Mustafa Nuri’nin yönettiği Vücut filmindeki rolüyle Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Hırçın Menekşe, Düğün Şarkıcısı, Lale Devri, En Son Babalar Duyar, Bugünün Saraylısı, Mayıs Kraliçesi, İçimdeki Fırtına, Adı Zehra, Bir Deli Rüzgar ve Kuzgun’un da aralarında bulunduğu televizyon dizilerinde rol aldı. Dali’nin Kadınları oyunuyla Edith Piaf’ı canlandırmaya devam ediyor.

        7

        CİHAN - İSMAİL HACIOĞLU

        30’lu yaşların ortalarında. Nevşehir’in en iyi çömlek ustası. Duygu dolu, mert, derin bir adam. Küçük yaşta tüm ailesini bir kazada kaybetmiş. Yapayalnız büyümüş. Hayata hep küskünken, talih bu sefer yüzüne gülmüş ve âşık olup evlenmiş. Ama bu defa da bir hastalık gelip, karısını elinden almış. Bu defa, ayağa kalkmak kolay olmamış… Kendini alkole vermis. Hayatla bağlarını kopardığı için, karısıyla evlat edindikleri küçük kızı Işık’ı da istemeden de olsa ihmal etmeye başlamış. Oysa kızı, her şeyi… Öz babası olmadığı halde, Işık’a harika bir baba olmuş. Onu çok sevmiş. Işık da ona çok bağlı… Ama Cihan’ın sınavları, bitmek bilmeyecek… Daha da sınanacak, sınandıkça yanacak… Yolu Demirkanlar’la kesiştiğinde de küllerinden yeniden doğmak için mücadele edecek. Geçmiş yaralarını sarıp, hayata tekrardan aşkla tutunacak.

        İSMAİL HACIOĞLU KİMDİR?

        İsmail Hacıoğlu 30 Kasım 1985 yılında dünyaya gelmiştir. Oyunculuğa ilkokul 5. sınıftayken piyeslerde oynayarak başlayan İsmail Hacıoğlu, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde oyunculuk eğitimi aldı. Ardından Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazanan Hacıoğlu okulu ilk senesinde bıraktı. 2003 yılında çekilen Karşılaşma filmindeki performansıyla 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali “Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü” kazandı. 2010 yılında çekilen Çakal filmindeki performansıyla 16.Sadri Alışık Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.

        8

        DENİZ - GÖKÇE EYÜBOĞLU

        Aslen Nevşehirli. Üniversiteden sonra İstanbul’a yerleşmiş. Gözü hep yükseklerde, hırslı, parayı seven bir kadın. Onu hedefe ulaştıracak her yolu mubah görüyor… yakıp yıkmaktan çekinmiyor… Zekâsı, en tehlikeli silahı… Başarılı bir işletmeci olarak, çok iş yapmış. Ancak para ve gösteriş hırsı, defalarca batmasına neden olmuş. Üniversite yıllarında Serhat Demirkan’a âşık olmuş, onu elde etmek için her şeyi yapmış ve başarmış. Ancak Serhat’ın ailesi; Deniz’in esas derdinin servetleri olduğunu anlayınca, bu evliliğe müsaade etmemiş. Deniz de Serhat’ı terk etmiş. Yıllar sonra Abbas’ın bir kumpası için çıkıp İstanbul’dan gelecek Deniz… ama artık, eskisinden daha da tehlikeli… Ve bu geliş, Demirkan Konağında tüm dengeleri alt üst edecek… Çünkü, geçmişin hesabını sormadan kimseye huzur vermeyecek… Deniz, uykuları öldürmek için dönecek…

        GÖKÇE EYÜBOĞLU KİMDİR?

        Gökçe Eyüboğlu, 1 Ağustos 1983, İstanbul doğumludur. Aslında Kamu Yönetimi mezunu olan Gökçe Eyüboğlu 2009 yılında Akademi 35,5 Sanat Evi’nde eğitim almaya başlamış ve Vahide Perçin, Altan Gördüm gibi isimlerle sahne sanatları üzerine çalışırken Murat Atıl, Sungun Babacan gibi sektörün önde gelen isimlerinden de diksiyon, seslendirme eğitimleri almıştır.

        Küçük Prens müzikalinde hem metin ve şarkı sözü yazarı hem de oyuncu olarak yer aldı. Gökçe Eyüboğlu bazı projeler için seslendirme de yapmıştır. Bugüne kadar Kadın, Aşk ve Ceza, Evli ve Öfkeli, Kadın İşi Banka Soygunu, İmkansız Olasılık, Kayhan ve Batlır gibi projelerde rol alan Gökçe Eyüboğlu Zümrüdüanka dizisinde Deniz karakterini canlandıracak.

        9

        RÜSTEM KULOĞLU - SERHAT ÖZCAN

        40’larının sonunda... Zümrüt’ün babası... Gözütok, kalender, yufka yürekli, naif bir adamdı... Uzun yıllar boyunca çalıştığı Demirkan Holding’in kum ocaklarında ağır bir iş kazası geçirmiş, sakat bacağıyla işsiz güçsüz ortada kalmıştı... Eve ekmek getiremeyen, karısı tarafından tamama tutulmayan, kızı Zümrüt’ün eline bakan çaresiz biri oluvermişti… Bu durum içini parçalıyordu... Ülfet’in yıllardır ihmal ettiği, yüzüne bile bakmadığı Rüstem kendini yapayalnız hissediyor ve her insan gibi sevilmek, takdir edilmek istiyordu...

        SERHAT ÖZCAN KİMDİR?

        8 Ağustos 1961 tarihinde Sinop da doğmuştur. Tam adı Serhat Süha Özcan'dır. Babası astsubaydır. 4 kardeşi vardır. Gemlik lisesinden 1979 yılında mezun oldu. 1984 yılında İstanbul Belediye Konservatuarında okurken askere alındı.

        Serhat Özcan, tiyatro hayatına 1978 yılında amatör olarak Balıkesir HalkEğitim'in tiyatro kurslarında başladı. Y.K.Bank Çocuk Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Ferhan Şensoy'un Nöbetçi Tiyatro'su, İstanbul Belediye Konservatuarı derken 1995 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi tiyatrolarında çalıştı. 1995 - 2001 yılları arasında "Bir Demet Tiyatro" adlı dizide (Berkant (Tribüşon)/Midyat) rolünü canlandırdı. 2004-2007 yılları arasında yönetmenliğini Serdar Akar'ın yaptığı "Cennet Mahallesi" adlı dizide rol aldı. Yayla Sanat Merkezi'nde kendi yazdığı "Sustuklarımı Biriktirdim" adlı tek kişilik komedi oyununu sahneledi. Oyunuyla aynı adı taşıyan bir kitap yazdı. Serhat Özcan, kendisinin yazıp oynadığı tek kişilik gösteri "Son Kişot" adlı oyununu senelerce sahneledi.

        10

        Işık

        Beste Ilgın İlkbahar

        5 yaşında… Çok sempatik ve zeki bir kız çocuğu. Annesi; yakın zamanda hastalanıp ölmüş, babası da üzüntüden alkole sarılmış. Bu yüzden Işık, erken büyümüş. Yaşına göre, olgun bir çocuk. Ama erkenden büyümeye devam edecek… çünkü kendisinden saklanan büyük bir sır var… Işık; bunu öğrendiği zaman, küçücük kalbine kocaman yükler alacak… ama etrafında kurulan sevgi çemberi, onun en büyük koruyucusu olacak…

        11

        Latif Demirkan

        Barış Küçükgüler

        17’sinde... Abbas Demirkan’ın oğlu... Kendi halinde, iyi ahlaklı, uyumlu, sessiz, naif ve duygusal bir gençti... Resme karşı çok yetenekli olan Latif, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okumak istiyordu... Ancak babası Abbas bu duruma katiyetle karşı çıkıyordu. Latif mühendis olacaktı. Babasının bu baskısı altında ezildikçe eziliyordu. Fazla arkadaşı da yoktu... Çekingen, herkesle kolay iletişim kuramayan bir çocuktu. Aileden bir tek Serhat ağabeyiyle anlaşırdı... Her derdini onunla paylaşırdı… Bir de yanaşmalarının kızı Menekşe’yle… Onunla konuşurken iyi hissediyordu kendini... Daha farkında bile değildi belki ama Latif, Menekşe’ye âşık olmuştu...

        Barış Küçükgüler

        5 Nisan 1990 yılında İstanbul’da doğdu. 1992 yılında bebek şampuan reklamı ile ilk kez kamera karşısına geçti. 1997 yılında “Çiçek Taksi” projesiyle dizi kariyerine adım atan Barış Küçükgüler, 1998 yılında Sarıyer Belediye Tiyatrosu bünyesinde tiyatro eğitimi aldı ve ekibin tiyatro oyunlarında oynadı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nü bitirdi. “Marziye”, “Yılan Hikayesi”, “Dedem Gofret ve Ben”, “Anne Babamla Evlensene”, “Kumsaldaki İzler”, “İki Arada”, “Aşk Olsun”, “Sihirli Annem”, “Canım Benim”, “El Bebek Gül Bebek”, “Sırça Köşk”, “Geniş Zamanlar”, “Oğlum İçin”, “Beni Unutma”, “Aile Reisi”, “Elde Var Hayat”, “Boynu Bükükler”, “Çanakkale Yüzyıllık Mühür” dizilerinde rol aldı. 2002 yılında “Sır Çocukları” isimli ilk sinema filmindeki rolü ile “39. Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Özel Ödülü” kazandı. “Tramvay”, “Adab-ı Muaşeret”, “Ejder Kapanı”, “Nene Hatun”, “Taş Mektep” projeleriyle sinema kariyerine devam eden Barış Küçükgüler, son olarak 2015 yılında vizyona giren 12 Eylül Darbesini konu alan “Kafes” sinema filminde “Mustafa” karakterini canlandırdı. Üniversite yıllarında “Tersine Dünya”, “Kamyon” sonrasında ”3. Richard”, “Karanlıkta Komedi”, “Şahane Düğün”, ve “Kare As” tiyatro oyunlarında rol aldı. Oyunculuğun yanı sıra seslendirme sanatçısı olarakta görev alan Barış Küçükgüler “Hz. Muhammed (S.A.V.) Son Peygamber”, “Küçük Kardeşim 2”, “Çelik Adam”, “Maskeli Süvari”, “Canavarlar Üniversitesi”, “Şirinler” ve “Mighty Med” projelerinde seslendirme yaptı.

        12

        Hamit Özgüç

        Yirmili yaşlarının sonunda... Kibirli, sert, asabi ve katı mizaçlı biri... Öfkelendiğinde hemen belli etmez. Karşısındakinin sinirini bozan bir konuşması ve tarzı var. Gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı... Diğer tüm Özgüçler gibi aile değerlerini her şeyden üstün tutan bir yaklaşıma sahip. Bu nedenle amcasının oğlu Tolgahan’ın ölümünden sonra yengesi Kudret’e yardım etmek için aile meclisinin aldığı kararı tereddütsüz kabul eder ve Suhandan’la nikah masasına oturur. Bu uğurda yıllardır birlikte yaşadığı ve iki çocuğunun annesi Canan’ı bile umursamaz.

        Doğukan Güngör

        1 Temmuz 1996 yılında Ankara’da dünyaya gelen Doğukan Güngör, 2017 yılında Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’ne girdi. Bu süreçte Othello, Umut, Bizim Köyün Adeti ve Hiç Kimsenin Öyküsü gibi birçok tiyatro oyununda yer aldı. Daha sonra Harika Uygur’la Chubbuck metodu üzerine çalıştı. İlk olarak ‘Meryem’ projesinde kamera karşısına geçti ve şu anda "Zümrüdüanka" dizisinde Hamit karakterine hayat veriyor.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ