Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ 2023 | Üniversite sınavı YKS, TYT, AYT, YDT ne zaman, başvurular başladı mı, ayın kaçında başlar?
        1

        YKS başvurularında geri sayım sürüyor. Üniversite hayali kuran adaylar, çalışmalarına hız kesmeden sürdürürken, YKS tarihlerini gündemine aldı. YKS; TYT, AYT, YDT şeklinde üç farklı oturumda ÖSYM tarafından organize edilmektedir. Peki, "Üniversite sınavı YKS ne zaman, başvurular başladı mı, hangi tarihte başlayacak?" İşte 2023 YKS sınav takvimi...

        2

        2023 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

        ÖSYM tarafından açıklanan takvimde; YKS kapsamında Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 18 Haziran’da uygulanacağı açıklanmıştı.

        3

        ÖSYM SINAV TAKVİMİNİ GERİ ÇEKTİ

        ÖSYM, sınav ve 2023 seçim tarihinin denk gelmemesi için harekete geçti. Yayımlanan 2023 sınav takvimi, bu nedenle geri çekildi. Seçim tarihi 14 Mayıs 2023 olarak açıklandı. Yeni YKS takviminin önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor.

        4

        2023 YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        ÖSYM'den yapılan açıklamada "Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir." denildi.

        5

        2023 YKS SINAVINDA KAÇ OTURUM VAR?

        Üniversiteye geçmek için sınava girecek adaylar; toplam 3 oturumda sınava girecek. Bunlar; Alan Yeterlilik Testi (AYT), Temel Yeterlilik Testİ (TYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) şeklinde olacak.

        6

        2023 YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

        ÖSYM, 2022 yılında yapılan YKS için sınav ücretini 115 lira olarak belirlemişti. 2023 yılında sınav ücreti ile ilişkili herhangi bir bilgi paylaşılmadığı için ücretin ne kadar olacağı da bilinmiyor. Başvurular başladıktan sonra adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM AİS mobil uygulamasından veya ÖSYM'nin internet adresinden kayıt ve başvuru işlemlerini yapabilecek.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ