Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 5 Serisi ve 6 Serisi Gran Turismo'ya makyaj - haberler - Otomobil Haberleri
        1

        Alman otomotiv üreticisi BMW, 5 Serisi ve 6 Serisi Gran Turismo modellerinin makyajlı versiyonlarının dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi.

        2

        1972 yılından bu yana yollarda olan 5 Serisi, makyajlı versiyonu ile hem öne hem de arka tasarımında kullanıcılarına belirli farklılıklar sunuyor.

        3

        Alman markanın böbrek formlu ızgaraları makyajla birlikte büyürken, otomobilin ön far ve arka stop grubunun da tasarımının değiştiği göze çarpıyor.

        4

        Tüm versiyonlarda standart olarak sunulduğu belirtilen otomatik uzun far asistanı ve matris teknolojisine sahip, adaptif LED farlar otomobilin yenilikleri arasında yer alıyor.

        5

        Otomobilin arka kısmında ise, üç boyutlu özelliğe kavuşan, siyah kenarlı ve yeni 'L' şekilli grafiğe sahip stop lambaları dikkat çekiyor.

        6

        Makyajlı 5 Serisi'nin kokpitinde aracın dışındaki kadar radikal değişiklikler görülmezken, genişletilmiş özelliklere sahip otomatik klima kontrolü ve 10.25 inçlik ekranın standart olarak sunulması aracın yeniliğini oluşturuyor.

        7

        5 Serisi'nde, 12.3 inçlik bilgi-eğlence ekranı da opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

        8

        Yapılan açıklamaya göre, 5 Serisi'nde direksiyon hareketlerini kaydeden ve daha sonra aracı 50 metre boyunca sürücünün müdahalesine gerek duymadan sıkışık ya da karmaşık alanlardan çıkarabilen Geri Sürüş Asistanı teknolojisi de yer alıyor.

        9

        Makyajla birlikte yenilenen ve 3 Serisi'ndeki benzer bir forma kavuşan gösterge paneli de 5 Serisi'nin yenilikleri arasında yer alıyor.

        10

        Borusan Otomotiv'den yapılan açıklamada, Yeni BMW 5 Serisi'nin Temmuz ayından itibaren Türkiye'de yollara çıkacağı kaydedildi.

        11

        BMW 5 Serisi Türkiye'de, 170 bg güç üreten 1.6 litrelik 520i benzinli, 252 bg güç üreten 2.0 litrelik 530i xDrive benzinli ile 190 bg güç üreten 2.0 litrelik 520d xDrive dizel motor seçenekleri ile satışa sunulacak.

        12

        BMW'nin makyajlanan bir diğer modeli 6 Serisi Gran Turismo da, 5 Serisi gibi makyajla birlikte önemli görsel değişiklikler geçirdi.

        13

        Makyaj öncesi ayrı konumlandırılan böbrek şeklindeki ızgara birleştirilirken, otomobilin far tasarımları da elden geçirildi.

        14

        Yeniden tasarlanan ön ve arka tamponlar da otomobilin dış tasarımındaki yeniliklerini oluşturuyor.

        15

        6 Serisi Gran Turismo'da 12,3 inçlik bilgi-eğlence ekranı ve yeni gösterge paneli grubu standart olarak yer alırken, orta konsoldaki kontroller ise parlak siyah renkte sunuluyor.

        16

        Yeniden düzenlenen çok fonksiyonlu düğmelere sahip direksiyon simidi ve genişletilmiş özelliklere sahip dört bölgeli otomatik klima kontrolü de makyajlı 6 Serisi Gran Turismo'yla standart donanım olarak geliyor.

        17

        6 Serisi Gran Turismo, yarı otonom sürüş özellikleri ile de dikkat çekiyor.

        18

        Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanı, Aktif Navigasyon, şehir içi fren fonksiyonu ve özelliklerini de içerirken, standart olarak sunulan Sürüş Asistanı'yla gelen Şerit Terk Uyarısı, şerit içinde tutma fonksiyonunu da barındırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ