Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD Dışişleri Bakanlığı, çoğunlukla Telegram üzerinden haberleşilen şiddet yanlısı, aşırı sağcı 'Terrogram' grubunu terör örgütü listesine aldığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Eskişehir'de Ağustos ayında 18 yaşındaki Arda K.'nin sokak ortasında düzenlediği bıçaklı saldırının da grup tarafından organize edildiğine dikkat çekildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı aşırı sağcı bir çevrimiçi ağa yaptırımlar uyguladı, "Terrorgram" grubunu terörist grup olarak belirledi ve grubu şiddet yanlısı beyaz üstünlüğünü teşvik etmekle suçladı. Açıklamada, esas olarak Telegram üzerinden faaliyet gösteren grubu ve üç liderini Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler olarak belirlediği bildirildi.

AĞUSTOS AYINDA ESKİŞEHİR'DE GERÇEKLEŞEN BIÇAKLI SALDIRIYA DİKKAT ÇEKİLDİ

Dışişleri Bakanlığı, grubun kullanıcılar tarafından yapılan saldırıları ve saldırı girişimlerini motive ettiğini ve kolaylaştırdığını, bunların arasında Slovakya'daki bir LGBT barının dışında 2022'de gerçekleşen bir silahlı saldırı, 2024'te New Jersey'deki enerji tesislerine planlanan bir saldırı ve Ağustos ayında Türkiye'deki gerçekleşen bıçaklı saldırı olduğunu bildirdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ