Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD'den bazı teknoloji ürünlerin ek gümrük vergileri ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığına bağlı ABD Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu tarafından yayımlanan düzenlemeye göre, bilgisayarlar, akıllı telefonlar, çipler, çip üretiminde kullanılan makineler, işlemciler, modemler, güneş panelleri gibi ürünler ek tarifelerden muaf tutulacak.

Söz konusu muafiyet, 5 Nisan itibarıyla ithal edilen veya antrepodan çekilen bu ürünler için geçerli olacak.

MİLYONLARCA AKILLI TELEFONU ABD'YE GETİRMİŞTİ

Apple, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yeni vergilerden etkilenmemek için Hindistan'da üretimi artırarak, ABD'ye 1 milyondan fazla iPhone getirmişti.

ABD'li teknoloji devi, Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletindeki Chennai Havalimanı'nda gümrük işlemlerini 30 saatten 6 saate düşürmek için yerel yetkililerle görüşmesinin ardından geçtiğimiz ay her biri 100 ton kapasiteli 6 kargo uçağı ile ABD'ye iPhone sevk etti. Apple'ın bu hamle ile ABD pazarında stok oluşturmayı hedeflediği belirtildi.

Apple'ın 600 tonluk sevkiyat ile yaklaşık 1.5 milyon adet iPhone'u ABD'ye getirdiği tahmin ediliyor.

FİYATI 3 KATINA ÇIKACAKTI

Tarifeler ilk açıklandığı gibi devam etseydi, şirketlerin oluşacak maliyetleri tüketicilere yansıtması sonucu ABD'deki Apple'ın akılı telefonu iPhone ve diğer elektronik ürünlerin fiyatlarının üç katına çıkması bekleniyordu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ