Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil ABD ithal otomobillere ek vergi getirmeyi düşünüyor - Otomobil Haberleri

        ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Trump yönetiminin ithal otomobillere gümrük vergisi getirilmesi konusu için müzakereler yürüttüklerini henüz netleşmediğini söyledi.

        Ross New York'ta yaptığı açıklamada "Şirketler ile müzakereler yürütüyoruz. Bu müzakerelerden bazı çok iyi faydalar elde ettik. Gümrük vergilerine herhangi bir ihtiyaç olup olmayacağı henüz netleşmiş değil" dedi. ABD Başkanı Donald Trump, ithal otomobillerin ulusal güvenlik tehdidi oluşturup oluşturmadığına ilişkin Ticaret Bakanlığı'nın "232. Madde" soruşturmasının ardından, Kasım ayının ortasında sona eren altı aylık inceleme döneminden sonra yeni gümrük vergileri açıklamadı.

        ABD'DE VERGİ DÖRTTE BİRİ KADAR

        Yeni bir son tarih olup olmadığı sorulduğunda, Ross geçen ayki Beyaz Saray açıklamasına atıfta bulundu. Ancak geçen ayki Beyaz Saray açıklamasında herhangi bir son tarih belirtilmemişti. ABD ve AB, yaklaşık 15 yıldır Dünya Ticaret Örgütü (WTO) nezdinde ABD'li uçak üreticisi Boeing ve Avrupalı rakibi Airbus'a verilen sübvansiyonlar nedeniyle anlaşmazlık yaşıyor.

        Ross, AB'nin hali hazırda ABD'den araç ithalatına yüzde 10 gümrük vergisi uygularken, ABD'nin ise AB araçlarına sadece yüzde 2.5 gümrük vergisi uyguladığına da dikkat çekti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ