Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Ajax - Beşiktaş maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Beşiktaş'ın doğal olmayan sakatlık yükü, Sergen Yalçın'ı doğalının dışında bir defansif kurguya itti. En kibar tabirle kazanmak öncelik değildi. Birinci bölgeye 10 oyuncuyla yığıldılar. Ajax'ın sağ kanadını iki sol bekle tıkadılar.

        2

        Amsterdam ekibi, Tadiç'in şahsi beceresi dışında oyuna ağırlık koyamadı. Tabii ki oyunun hemen tamamının 3. bölgede oynadılar. Ama belki de Beşiktaş'ın bu durumu Ajax'ı da etkilemişti. Belki onlar da kazanmanın ötesinde bir sonuç için sahaya çıkmışlardı.

        3

        Ancak bu oyuna olgunluğunda oldukları söylemek zor. Açık bir oyunda daha rahat hücum edebildiklerini biliyoruz. Tıpkı Sporting maçında olduğu gibi. Ama bu dar alan oyununda bunu yapamadılar.

        4

        Sorun Beşiktaş'ın maçı kaybetmesi değil... Daha maça çıkmadan tüm cephanesinin kullanılmaz hale gelişi de değil. Bunun sebebinin bilinmemesi ve bir sebebi olabileceğinin reddedilmesidir. Ki bu günlük değil, yapısal bir sorundur.

        5

        UĞUR MELEKE: Önceki gün düzenlenen basın toplantısında Sergen Yalçın, sakatlıkları bulunan 11 oyuncudan Mehmet Topal dışındaki 10’unun milli maç arası sonrası iyi olabileceğini belirtmişti. Beşiktaş’ın ekim ortası ve kasım başında peş peşe iki Sporting Lizbon maçı var. Hedef tam kadroyla o maçlar olmalı artık.

        6

        ALİ ECE: Gerçekten de 55'ten itibaren Beşiktaş oyunu dengeledi, geriye fazla yaslanmak zorunda kalmadı. En azından rakibin hücum sürekliliği ve temposunu maçın kalanında nihai olarak kırmayı başardı. Kenan'ın ise en olumlu hareketi maçın Fransız hakemine

        7

        ALİ ECE: Gerçekten de 55'ten itibaren Beşiktaş oyunu dengeledi, geriye fazla yaslanmak zorunda kalmadı. En azından rakibin hücum sürekliliği ve temposunu maçın kalanında nihai olarak kırmayı başardı. Kenan'ın ise en olumlu hareketi maçın Fransız hakemine takıldı.

        8

        Serdar ve sonradan asıl mevkisi olmayan stopere oyuna giren Berkay'a tebrikler, tabii en çok altyapıdan çıkıp kısa sürede çok gelişen kaleci Ersin'e tebrikler! Ajax'ı da Dolmabahçe'de tam kadro olan sakatsız, eksiksiz Beşiktaş karşısında görmek isterim, gerçekten takım hücumu çok etkileyici olsa da genç Timber'in varlığına rağmen İstanbul'daki maçta bize rövanşı aldırabilecek takım savunması defoları var.

        9

        GÜNTEKİN ONAY: Amsterdam’a 12 eksikle giden Beşiktaş, mevcut kadrosuyla elinden gelen tüm mücadeleyi gösterdi. Umut’un da sakatlanmasıyla son 20 dakikayı U19 takımının iki stoperiyle oynamak durumunda kalan siyah beyazlılar, güçlü rakibi karşısında oyunun büyük bölümünde çaresiz kaldı.

        10

        Tüm olumsuzluklar içinde Batshuayi ile öne geçme şansı yakalayan ancak direğe takılan temsilcimiz, ikinci yarıda da Kenan’ın ağlara gönderdiği topta bu kez de Fransız hakemin ucuz düdüğünün gazabına uğradı. Omuz omuza nizami şarja Şampiyonlar Ligi seviyesinde faul çalıp gol iptal etmek bu kadar kolay olmamalı.

        11

        CEM DİZDAR: Kenan'ın gol vuruşu hakem kararına takıldı. Beşiktaş maç boyu yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştı. Öyle ki, zaman zaman rakibini 'hipnotize' ederek onları oyundan kopardı ancak arkasını getiremedi. Neticede 'korkulan olmadı' ve Beşiktaş farklı yenilmedi ama yenildi. O zaman her mağlubiyet öğreticidir… Ama öğrenmek isteyene.

        12

        ATİLLA GÖKÇE: Sporting-Ajax maçında Hollanda şampiyonunun ortalığı kasıp kavuran, dolu gibi gol yağdıran gücünü dikkate alan kamuoyu, Beşiktaş’ın Amsterdam yolculuğuna pek de iyimser bir cesaretle bakamadı doğal olarak. Ama maç normal, sıradan bir sonuçla bitti. Asla bir hezimet değildi.

        13

        Beşiktaş, Umut Meraş’ın da çıkmak zorunda kalmasıyla genç Berkay’ın oyuna katılmasından sonra yine de kişilikli bir oyun sergiledi. Maçı mahcup olacakları bir eziklikle değil, futbolun “makul” sonucuyla bitirdiler. Maça ortak oldular. On iki eksiğe rağmen başlarını dik tuttular. Teşekkürler arkadaşlar.

        14

        BİLAL MEŞE: Bunca yıldır gazeteciyim, böylesi bir tabloyu bırakın Beşiktaş’ı, hiçbir takımda görmedim. Böylesi bir tabloda gelecek adına hadi siz siz olun, Beşiktaş adına olumlu bir öngörüde bulunun! Baksanıza Sergen Hoca, Ajax karşısına çıkaracağı on biri bile zor buldu. Düşünün N’Sakala’yı stopere çekti çaresizlikten!

        15

        Kartal eksik, ilk kez forma giyenlerle oynadı, özellikle ikinci yarıda hiç de sırıtmadı. Oyunun belli bölümlerinde rakibine kafa bile tuttu. Özellikle son kısımlarda çok adamla yüklendik. Sadece üretemedik, Kenan ile bir gol bulduk. Onda da hakemi geçemedik.

        16

        Ya Beşiktaş tam kadro olsaydı, o zaman görürdük Ajax mı yaman yoksa Kartal mı? Eee bunun rövanşı da var, unutmayalım! Tabi ki Kartal yine sakata gelmezse! Kuşkusuz bu mağlubiyet Kartal’ın gruptan çıkışını zora soktu. Tabi ki yine de belli olmaz, sürprizler yaşanabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ