Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş SON DAKİKA: Antalyaspor - Beşiktaş maçının yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: Dün Antalya’da iki ayrı devrede iki farklı maç izledik adeta. İlk yarıda bu sezon izlediğimiz hiçbir Beşiktaş’a benzemeyen, üç pas üst üste yapamayan bir Beşiktaş vardı sahada. Sergen Yalçın enteresan bir adam. Hemen her kararının tartışmaya açık olduğu ilk devreden sonra kusursuz bir ikinci yarı yönetimi yaptı bu kez.

        2

        Clark Kent modundan Süpermen’e geçiş yaptı sanki devre arasında! 46’da Josef’i tekrar ön liberoya kaydırarak orta sahadaki geçirgenlik sorununu çözdü. Kanatlara Ghezzal-Larin’in girişiyle de büyük takım oyunu düğmesine bastı adeta.

        3

        ERMAN TOROĞLU: Ersun Yanal; ilk yarıyı 2-0 önde bitiriyorsun, 60-65'e kadar iyi defans yap, maçı galip bitirme şansın fazla… Sergen Yalçın, ilk yarıda o kadroyu çıkar, ikinci 45 dakikada düzeltmeye çalış, istediğini de almasını bil…

        4

        Dün akşam iki teknik adamın artılarını da gördük, eksilerini de. Tamam teknik adamlar skorlara, takımlara tesir ederler ama bu sene bu iş fazla olmaya başladı. Ancak şunu söyleyebilirim; 90 dakika keyifli bir maç izledim. Zaman zaman oyun, Türkiye standartlarının üstüne çıktı, bu güzel olay.

        5

        ALİ ECE: Josef için eski takım arkadaşı Volkan Demirel, “Fenerbahçe’de Beşiktaş’taki kadar da iyi oynamıyordu” demişti. Kısmen haklıydı çünkü Josef, Türkiye Ligi ölçeğinde tek çapa rolünde çok etkili bir oyuncu, Fenerbahçe’deki Mehmet Topal gibi bir başka başarılı çapa ile beraber sağ iç-sol iç bile oynatsanız verimi tek çapa oynadığı zamanki kadar da yüksek olmuyor.

        6

        Tabii ki Sergen Yalçın, Antalya’da halihazırdaki 6 eksik oyuncu üzerine ilk yarıda iki sakatlık daha yaşanmasıyla, tercihen değil mecburen Josef’i stopere çekti. 43 ve 45+1’de Beşiktaş’ın yediği gollerde Josef’in iyi bir stoper olmamasının yanı sıra çapa rolündeki Josef olmayınca Beşiktaş’ın bünyesinin nasıl bozulduğu çok net gözüktü!

        7

        Devre arasında Sergen Yalçın, Josef’i asıl yeri çapaya döndürüp Beşiktaş’ın adeta Marvel yapımı gerçek olamayacak kadar olağanüstü karakteri Atiba’yı stopere çekerek kâbusun karabasana dönüşmesini engelledi.

        8

        GÜNTEKİN ONAY: Ghezzal, Miralem Pjanic ve Larin girdikten sonra Batshuayi’nin performansı da ikinci yarıda yukarıya çıktı. İlk devrede sahaya çıkan Beşiktaş takımı son derece etkisiz, silik ve yetersizdi.

        9

        İkinci yarıdaki dokunuşlar ve kaliteli ayakların oyuna girmesiyle Antalyaspor deplasmanında 2-0’dan maçı 3-2’ye getirmek Beşiktaş’a sadece kritik bir 3 puan değil, büyük bir özgüven de katacaktır.

        10

        ATİLLA GÖKÇE: Maçın ikinci yarısı, tam anlamıyla bir dönüş mücadelesiydi. Sergen Yalçın, taşları karmakarışık satranç masasında yeniden kurdu oyunu. Gökhan’la Kenan’ı alıp Ghezzal ve Larin’i sürdü oyuna.

        11

        Josef’i yeniden orta alana çekip Atiba’yı stoper olarak görevlendirdi. Beşiktaş topu ikinci ve üçüncü bölgeye, kendi egemenlik alanına taşıdı ve filmin hikayesi tersine sarılarak devam etti.

        12

        Beşiktaş, Dortmund yorgunluğu ve sakatlıklara rağmen Pjanic’i, Ghezzal’ı kenarda oturtarak başladığı zor maçı, 45 dakika içinde kendine dönerek kazandı. Pjanic ve Ghezzal’ı hamle için saklaması tartışılır ama bu maç Sergen Yalçın’ın ustalık eseridir. Böylesine yoğun sorunların içinden üç puanla çıkmak kolay şey değil!. En zor gününde rakiplerine bayrak gösterdi Kartal: Unutmayın, şampiyon benim!

        13

        CEM DİZDAR: Dortmund maçının ağırlığı Sergen Yalçın’a kadroyu değiştirmeye zorlamış olmalı ki, ilk devre sahada Ersun Yanal’ın dahi tahmin edemeyeceği kadar karmaşık bir Beşiktaş vardı. Neredeyse sahada kimse kimseyi tanımıyor bu nedenle de kimse kimseyi bulamıyordu.

        14

        İkinci devreye Rıdvan’ın golüyle başlayan Beşiktaş daha güvenli ve tehditkar oynamaya başladı. Durum esasen şuydu Beşiktaş ilk devre neler yaşadıysa ikinci devreye iki farklı önde giren Antalya da benzerini yaşıyordu. Peki ama neden? Sonuçta Beşiktaş maçı kazandı. Peki, problem var mıydı oyununda? Şüphesiz vardı ancak maçı çevirme arzu ve iradesi de aynı oranda önemliydi...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ