Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Araç haciz sorgulama: Tramer nedir? SMS ve E Devlet'ten araç haciz sorgulaması nasıl yapılır? - Merak Edilenler Haberleri

        2. bir araç satın almaya karar verdiyseniz ilk yapmanız gereken satın almayı düşündüğünüz aracın üzerinde haciz ve rehin gibi durumlar olup ya da olmadığını öğrenmek olmalıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü e-Devlet işbirliği sayesinde dakikalar içinde satın almayı düşündüğünüz araç ile ilgili çeşitli sorgulamalar yapabilirsiniz. Peki SMS ile sorgulama nasıl yapılıyor. İşte adım adım araç haciz sorgulama işlemi...

        SMS'LE SORGULAMA

        5664 SMS sorgulamasını kullanarak arabalarının hasar geçmişlerini, araç detay bilgilerini, eksper raporuna göre değişen parçalarını, mağdur bilgilerini, trafik poliçelerinin olup olmadığını, eğer bir kazaya karıştılarsa kaza tespit tutanaklarının durumunu,vefat etmiş kişilere ait hayat sigortası bilgilerini ve trafik poliçesine ait vade hatırlatma bilgilerine erişebilirler. 5664 SMS sorgulama hizmetinin ücretli olduğunu unutmayın.

        REKLAM

        PLAKADAN ARAÇ HACİZ VE TRAMER SORGULAMA

        Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltmasıdır. Tramer sorgulama yaparak herhangi bir araca ait sigorta işlemleri görülebileceği gibi aracın ağır bir hasarı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Sorgulama işlemine gelirsek; E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi başlığı altında Kasko Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama sekmesini bulun. (https://www.turkiye.gov.tr/sbm-kasko-police-sorgulama) Sekmeye tıkladığınız plakadan sorgulama ekranı karşınıza gelecek. Plakayı girdikten sonra araç hakkında haciz sorgulama, borç sorgulama, kaza sorgulama, ruhsat bilgileri, aracın modeli ve rengi gibi bilgileri içeren sayfa açılacaktır. Bu sayfadan çıkış da alabilirsiniz.

        Ayrıca yine E Devlet üzerinden "Araçlara Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Araç) sayfası için https://www.turkiye.gov.tr/gib-intvrg-araclara-uygulanan-elektronik-haciz-sorgulama bağlantı linkini kullanabilirsiniz.

        E DEVLET ÜZERİNDEN VERİLEN EGM İLE ANLAŞMALI HİZMETLER

        REKLAM

        Adıma Tescilli Araç Sorgulama

        Sürücü Ceza Bilgisi Barkodlu Belge Sorgulama

        Sürücü Ceza Bilgisi Barkodlu Belge Doğrulama

        Sürücü Trafik Kazası Barkodlu Belge Sorgulama

        Sürücü Trafik Kazası Barkodlu Belge Doğrulama

        Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama

        Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama

        Aracımın Çekildiği Otopark Bilgisi Sorgulama

        Haberi Hazırlayan: Haktan Demir
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ