Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Asgari ücret AÇIKLANDI! Asgari ücret 2022 ne kadar oldu? - Merak Edilenler Haberleri

        Asgari ücret 2022 zammı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Hazine Bakanı Nurettin Nebati yaptığı son dakika açıklamada asgari ücretin bugün canlı yayınla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını duyurmuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15.20 sırlarında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyeleri ile birlikte canlı yayında milyonların beklediği açıklamayı yapmaya başladı.

        ASGARİ ÜCRET 4 BİN LİRANIN ÜZERİNDE!

        2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 253 lira olarak uygulanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir." dedi.

        REKLAM

        "Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleştiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

        "Bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum. Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız."

        "Bizim paramız bellidir, o da Türk lirasıdır ve biz Türk lirasını yedirmeyeceğiz." diyen Erdoğan, "Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız." dedi.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ