Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Avrupa liglerinde son durum (Hangi ligler başlıyor?) - Futbol Haberleri
        1

        Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'da durdurulan liglerle ilgili kararlar bir bir açıklanıyor.

        2

        Fransa ve Hollanda maçları iptal ederken bu kararın diğer Avrupa ülkelerinde etkili olacağı konuşuluyordu ancak birçok lig için devam kararı çıktı.

        3

        TÜRKİYE

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerin 12-13-14 Haziran tarihinde seyircisiz olarak başlayacağını açıkladı.

        4

        ALMANYA

        Almanya Kulüpler Birliği (DFL), Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 15 Mayıs Cuma günü başlamasına karar verdi.

        5

        İSPANYA

        İspanya 1. ve 2. futbol liglerindeki futbolcular, antrenmanlara başlamak için bugün kulüplerinin tesislerine giderek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinden geçti. Takımların bu hafta içinde bireysel antrenmanlara başlaması ve liglerde kalan maçların oynanmasına haziran ayında başlanması öngörülüyor.

        6

        İTALYA

        İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Spadafora, "Serie A'nın güvenli bir şekilde yeniden başlaması için elimden geleni yapacağım" dedi. Henüz bir tarih ortaya çıkmadı.

        7

        İNGİLTERE

        Mayıs ayında antrenmanlara başlanması, haziran ayında da maçlara dönüş tartışılıyor. Şimdilik net bir karar yok.

        8

        SIRBİSTAN VE HIRVATİSTAN

        Balkan ülkeleri Sırbistan ile Hırvatistan'da, salgın nedeniyle ara verilen futbol maçlarının, 30 Mayıs'ta yeniden başlamasına karar verildi.

        9

        FRANSA

        Lig iptal edildi, ligin zirvesinde yer alan PSG şampiyon ilan edildi. Kulüplerden bazıları karardan hoşnutsuz. Küme düşen Amiens, Toulouse mahkemeye gideceklerini açıkladı.

        10

        BELÇİKA

        Ligi önce iptal eden sonra bu karardan vazgeçen Belçika hala net bir karar vermiş değil.

        11

        YUNANİSTAN

        5 Mayıs'ta küçük gruplar halinde açık havada hazırlıklara başlandı. Ligin haziran ayında başlaması bekleniyor.

        12

        DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN AÇIKLAMA

        Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında konuştu.

        13

        Türkiye ve Almanya'da futbol liglerinin mayıs ve haziran aylarında yeniden başlama kararına yönelik sorusu üzerine Ryan, DSÖ'nün bu konuda karar merci olmadığını belirtti.

        14

        DSÖ'nün farklı spor dallarından tüm spor federasyonlarına Kovid-19 riskinin nasıl yönetilebileceği konusunda tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Ryan, "Ama, başlıca organizasyonlar veya bir faaliyetin devam edip etmeyeceğine dair biz bir karar almıyoruz." ifadesini kullandı.

        15

        Ryan, Türkiye ve Almanya'da liglerin başlaması ve Türkiye'nin ev sahipliğinde oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali hakkında, "Bu, federasyon (UEFA), ulusal federasyonlar ve bu tür faaliyetlere ev sahipliği yapan hükümetlerin egemenlik hakkıdır." değerlendirmesinde bulundu.

        16

        Maçların seyircili veya seyircisiz oynanması konusunda net yorum yapmayan Ryan, yeniden başlayacak liglerde futbolcu ve futbol çalışanlarının güvenliğinin önemli olduğunun altını çizerek, Liglerin başlayacağı ülke federasyonları veya hükümetlerin talepte bulunması halinde özel risk yönetimi tavsiyelerinde bulunmaya hazırız." dedi.

        17

        Ryan, şöyle devam etti:

        "Hepimiz, sosyal ve ekonomik hayatlarımızın normale geri döndüğünü görmek istiyoruz. Soru şu; riskler nelerdir? Bu riskler nasıl yönetiliyor? Ve bunun başarılı olabilmesi için işleyecek süreç nedir? Bu nedenle, örneğin Türkiye ve Almanya için, risk yönetimi önlemlerinin ne şekilde uygulandığına dair özel bilgiler almamız gerektiğini düşünüyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ