Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Avrupa'nın en büyük startup yarışması kazananı belirledi! PowerUP! finali Prag'da gerçekleşti - Teknoloji Haberleri

        Bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve temiz enerjiye ve çevre dostu teknolojilere odaklanan PowerUp! yarışmasının finali Prag'da gerçekleşti.

        EIT InnoEnery'nin Türkiye iş ortağı Sabancı Üniversitesi de yarışmaya en çok katılımın olduğu Türkiye'yi temsilen oradaydı. Sabancı Üniversitesi Teknoloji Tabanlı Girişimleri Hızlandırma Merkezi (SUCool) ve EIT InnoEnergy Türkiye Direktörü Başar Kaya, InnoEnergy'nin cleantech startup'larının hızlı bir şekilde global pazarlara açılması adına gereken iş ağı ve yatırım desteğini sağlaması bakımından kritik öneme sahip olduğunu söylerken, Türkiye'den 37 katılımla tüm ülkeler içinde rekor kırdıklarının altını çizdi.

        REKLAM

        PowerUp! yarışması için 24 ülkeden toplam 299 ekibin başvurduğu belirtilirken, final öncesi basın toplantısında konuşan, yarışmanın ana sponsoru EnerjiSA CTO'su Gül Erol, "Yenilikçi ve çevik startup ortaklıklarıyla, sürdürülebilir çözümlere ulaşabilir, bununla da hızlı değişen geleceğe adım atabiliriz" dedi.

        Yarışmaya Türkiye finalisti olarak katılan Reengen'in kurucu ortağı ve CEO'su Şahin Çağlayan ise şirketi bir "Enerji IoT Platformu" olarak tanımladıklarını ve yerleştirilen algılayıcılar ile teknisyenlerin, enerji hizmet ve dağıtım şirketlerinin gerçek zamanlı analizle tasarruf etmelerini sağladıklarını belirtti.

        Yarışmayı havacılık uygulamalarındaki elektrik motorlarının yüzde 10 enerji verimli çalışmasını sağlayan bir çözüm üreten Estonyalı Zubax Robotix kazandı. Zubax Robotix, 30 bin euroluk ödülü kazanmasının yanı sıra, InnoEnergy Highway adlı girişim hızlandırma programına da kabul edildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ