Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Diğer Avrupa Ralli Şampiyonası ne zaman? Castrol Ford Team Türkiye kupa hedefliyor! - Motor Sporları Haberleri

        Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen ve 4'ü toprak 4'ü asfalt olmak üzere 8 yarıştan oluşan şampiyonada Türkiye'yi temsil eden Castrol Ford Team Türkiye, lider girdiği 8. ayak sonunda şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak.

        7 yarış sonunda 153 puanla lider durumda bulunan ekip, kupayı alması halinde, Türkiye'ye rallide, takımlardaki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirecek. Türkiye’nin en çok şampiyon olan ralli takımı ve Avrupa Ralli Şampiyonası lideri Castrol Ford Team Türkiye, sezonun final yarışı Letonya Rallisi’ne tarihi zafer için gidiyor.

        Gazete Habertürk'te yer alan habere göre Türkiye’ye kupayla dönmek istediklerini söyleyen takım direktörü Serdar Bostancı, büyük avantaj elde ettiklerini ifade edip şöyle konuştu;

        “En yakın rakibimizle fark 52 puan. Son 4 yarıştır takım olarak lideriz. Bu yarışta da Letonya’da 3 otomobil ile yarışacağız. Şampiyonluğu vermek istemiyoruz, inşallah Türkiye’ye motosporlarında bir Avrupa şampiyonluğu kazandıracağız.”

        REKLAM

        Murat Bostancı-Onur Vatansever, Buğra Banaz-Burak Erdener ve Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı'dan oluşan ekip, 8 Ekim Pazar günü sona erecek rallide birinci sırayı almak için mücadele edecek.

        Şampiyonada 14 ülkeden 44 takım yarışıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ