Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Başakşehir: 0 - Göztepe: 2 | MAÇ SONUCU - MAÇ ÖZETİ - Futbol Haberleri

        Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Göztepe'ye evinde 2-0 mağlup oldu! Göztepe'ye kritik 3 puanı getiren golleri Jerome ve Deniz Kadah kaydetti. Şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan ve haftayı 62 puanla kapatan Başakşehir, son 5 maçta 4. kez puan kaybederken Göztepe ise 5 hafta sonra gol attı, 8 hafta sonra galibiyeti hatırladı! Öte yandan ev sahibinin iki golü ofsayt gerekçesiyle VAR incelemesi sonrasında geçerli sayılmadı.

        Göztepe maçın henüz başında golle buluştu: 7. dakikada Serdar Gürler'in taşıdığı topta Titi mükemmel bir topuk pasıyla Jerome'un önüne bıraktı. Jerome, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve Göztepe, Başakşehir deplasmanında 1-0 öne geçti. Böylece sarı-kırmızılılar Süper Lig'de 5 maç aranın ardından ilk kez gol atmayı başardı.

        REKLAM

        Başakşehir golden sonra ataklarını sıklaştırdı. 12. dakikada Mossoro'nun pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Robinho, çok sert vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı.

        Göztepe 13. dakikada gole çok yaklaştı: Ceza sahasının önünde topla buluşan Deniz, sol kanatta bomboş durumda olan Serdar'ı görmek istedi ancak savunma son anda araya girdi.

        Temponun yükseldiği dakikalarda Başakşehir 17. dakikada çok etkili geldi: Sağ kanattan topu taşıyan Visca, ceza sahasına çevirdi ancak Robinho topu ıskaladı ve bariz bir gol şansı kaçtı.

        Mücadelede 19. dakika oynanırken Başakşehir bir kez daha rakip kale önünde gol aradı: Ceza sahasının önünde topla buluşan İrfan Can, soluna çekti ve sol ayağıyla sert vurdu ancak çerçeveyi bulamadı.

        Dakikalar 29'u gösterirken Emre'nin pasında ceza sahası içinde kaleye yüzünü çok şık dönen Robinho istediği gibi vuramadı ve top dışarı çıktı.

        REKLAM

        ELIA ATTI AMA BAYRAK KALKTI

        Başakşehir 36. dakikada golü bulsa da gol, ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı: Başakşehir'de Elia, Robinho'nun pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlarla buluşturdu. Hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve Başakşehir'in golü geçerli sayılmadı.

        Göztepe 43. dakikada gole çok yaklaştı: Köşe vuruşunun ardından Castro, Göztepe'yi hızlı çıkardı. Castro'nun pasında topla buluşan Tayfur, penaltı noktasına pasını göndermek istedi ancak savunma son anda araya girdi.

        BAŞAKŞEHİR'İN GOLÜ BİR KEZ DAHA VAR'A TAKILDI

        44. dakika oynanırken Başakşehir Visca ile bir gol daha buldu ancak gol, yine ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı: Edin Visca, Caiçara'nın pasında ceza sahasına girdi ve topu ağlarla buluşturdu. VAR incelemesinin ardından Edin Visca'nın ofsaytta olduğu tespit edildi.

        REKLAM

        Karşılaşmanın ilk yarısı Göztepe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

        Mücadelede 55. dakika oynanırken Göztepe hızlı çıktı. Sol kanatta topla buluşan Halil Akbunar sert vurdu ancak Mert Günok topu sektirdi. Seken topu Jerome tamamlamak istedi ama ayağa çabuk kalkan Mert topun sahibi oldu.

        60. dakika oynanırken Beto harika bir kurtarışa imza attı: Başakşehir bir kez daha etkili geldi! İrfan Can ceza sahasına girdi ve Robinho'ya çıkardı. Robinho sert vurdu ama Beto mükemmel çıkardı.

        GÖZTEPE'DE PENALTI BEKLENTİSİ

        61. dakika oynanırken Poko kaptığı topla takımını hızlı çıkardı. Ceza sahasına girerken pasını veren Poko, Serdar'ı golle buluşturmak istedi ama Serdar Taşçı kayarak müdahaleyle topun sahibi oldu. Göztepeli futbolcular penaltı bekledi ancak oyun devam etti. Pozisyonda VAR incelemesi de olmadı.

        BETO'N ÖRDÜ!

        REKLAM

        Mücadelede 73. dakika oynanırken Başakşehir'de Napoleoni ceza sahasının hemen başından gelişine çok sert vurdu ama iyi yer tutan Beto topun sahibi oldu.

        Dakikalar 77'yi gösterdiğinde Beto bir kez daha kalesinde devleşti: Başakşehir gole çok yaklaştı! Ceza sahasına yapılan ortaya uçarak kafa vuran Robinho topu ağlarla buluşturmak istedi ama Beto adeta topu çizgiden çıkardı.

        DENİZ ATTI 2 OLDU!

        Göztepe 85. dakikada farkı 2'ye çıkardı! Serdar Taşçı'ya yapılan ikili baskıda topu söküp alan Deniz oldu. Meşin yuvarlağı bir yarım saha boyu taşıyan Deniz, ceza sahasına girerken yaptığı düzgün vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Göztepe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar puanını 30'a yükseltti ve maç fazlasıyla küme düşme hattından çıktı. Son 5 haftada 4. kez puan kaybeden Başakşehir ise haftayı 62 puanla kapattı.

        BAŞAKEHİR KAYIP!

        Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Göztepe'ye 2-0 mağlup olan lider Medipol Başakşehir, şampiyonluk yolunda önemli kayıp yaşadı.

        Ligdeki galibiyet özlemi 3 maça çıkan turuncu-lacivertli takım 62 puanda kaldı. Başakşehir, ligdeki son galibiyetini 27. haftada iç sahada Atiker Konyaspor karşısında elde etmişti.

        Medipol Başakşehir maç fazlasıyla Galatasaray'ın 3 puan önünde bulunuyor. Galatasaray, pazartesi günü Atiker Konyaspor'u deplasmanda yenerse averajla liderlik koltuğuna yükselecek.

        Medipol Başakşehir, ligde 31. haftada deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

        SON 5 HAFTADA 10 PUAN KAYIP

        Medipol Başakşehir, Göztepe mağlubiyetiyle birlikte ligde son 5 haftada 4. kez puan kaybetti.

        Abdullah Avcı'nın ekibi, son 5 haftada 1 kez kazanırken, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle toplam 10 puan kaybı yaşadı.

        Turuncu-lacivertli takım, İstikbal Mobilya Kayserispor ve Çaykur Rizespor ile berabere kalırken, deplasmanda Beşiktaş'a ve sahasında Göztepe'ye mağlup oldu. İstanbul ekibi bu süreçte yalnızca sahasında Atiker Konyaspor'u yenmeyi başardı.

        SAHASINDA İKİNCİ YENİLGİ

        Medipol Başakşehir bu sezon sahasındaki ikinci yenilgiyi Göztepe karşısında aldı.

        Bu sezon sahasında 14. haftada Demir Grup Sivasspor'a kaybeden Medipol Başakşehir, evindeki 15. maçında Göztepe karşısında 2. yenilgisiyle tanıştı.

        GÖZTEPE 8 HAFTA SONRA KAZANDI

        Ligde kalma mücadelesi veren Göztepe, 8 haftalık galibiyet özlemine Medipol Başakşehir karşısında son verdi.

        Deplasmanda lider Medipol Başakşehir'i 2 golle geçen İzmir ekibi, puanını 30'a yükseltti ve maç fazlasıyla 15. sıraya çıktı.

        Göztepe gelecek hafta sahasında Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ