Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika: Beşiktaş - Göztepe maçı yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: Beşiktaş’ın dün oyunun rüzgarını uzun süreyle kendi lehine çevirememesinde bir başka önemli faktör hücumda yapılan kolay top kayıplarıydı. Özellikle Larin ve Batshuayi’nin daha gerçekçi oynamaları gerek. Dün 38’de Ghezzal’le birlikte baskın hücuma çıkan Larin, boşta birçok arkadaşı varken çalımla çok basit bir top kaybetti mesela. Bir dakika sonra bu kez Batshuayi son derece kolay bir pas hatası yaptı, dönen topta da Göztepe penaltı kazandı zaten.

        2

        UĞUR MELEKE: Ne kadar kaliteli olursanız olun futbol ciddiyet ister. Dün Göztepeliler daha ciddilerdi. Ancak kalite farkıyla kazandı Beşiktaş. Beşiktaş’ın dünkü galibiyetinde aslan payını Ghezzal’e vermek lazım. 30’daki golde Rıdvan muazzam bir driplingle çıktı. Oğuzhan süper bir ekstra pas yaptı. Ama atak başlangıcında Ghezzal’in ısrarını ve Rıdvan’ın koşu yoluna, boş alana attığı pası da unutmamak gerek. Aynı Ghezzal 60’ta da maçın fişini çeken golünü attı.

        3

        GÜNTEKİN ONAY: İlk 45 dakikada Premier Lig takımlarını kıskandıracak kadar müthiş bir efor sarf eden, sıra dışı bir tempoyla oynayan Göztepe’nin ikinci devreyi çıkartması açıkçası pek de mümkün görünmüyordu. Nitekim ikinci yarı Beşiktaş’ın hakimiyetiyle başladı ve Ghezzal’in mükemmel golüne kadar da aynı şekilde devam etti.

        4

        GÜNTEKİN ONAY: Orta alanda Pjanic ve Josef ile üstünlüğü ele geçiren Beşiktaş, keyif veren bir futbol sergiledi. Son ana kadar mücadeleyi bırakmayan Göztepe, Rosier’nin de atılmasının ardından yoğun bir baskı kursa da Beşiktaş 10 kişiyle kalesini iyi savundu. İki takım da hafta içi maçı olmasına rağmen çok yüksek bir tempo ve kıran kırana bir 90 dakika izletti.

        5

        SİNAN VARDAR: Beşiktaş özellikle ikinci yarıdaki futboluyla keyif verirken gelecek haftalar için de ışık saçtı. Önder Karaveli takıma dokunuşlarıyla Beşiktaş'a çok farklı bir güzellik kattı. Kalmalı, kalması sağlanmalı... Önder Hoca ile yeniden tanıştığımız mücadele ruhu devam etmeli.

        6

        SİNAN VARDAR: Göztepe dün çok iyi mücadele etti. Özellikle Tjanic'e bayıldım, Sloven yıldız çok iyi bir kumaş... İtiraf edeyim; Atakan Çankaya ve Atınç Nukan'ı Beşiktaş'ta görmek isterim. Kim düşer bilmem ama Göztepe kesinlikle düşmez! Keşke İspanya'dan Montero keşfedileceğine, Atınç yeniden takıma kazandırılsaydı.

        7

        TURGAY DEMİR: Harika bir kaleciydi rahmetli Sabri Dino... Dün Ersin'i izlerken Beşiktaş'ın efsane kalecisi geldi aklıma. Muhteşemdi Ersin… Penaltı kurtardı ama hepsi bu değil. Beklenmeyen topları da kucakladı, köşeye gidenleri de… Önündekiler hata yaptıkça Ersin devleşti… Rahat uyu Sabri Dino, Beşiktaş kalesi emin ellerde.

        8

        TURGAY DEMİR: Rıdvan ona keza… Herkes bocalamış ve şaşırmışken aldı topu önüne uçurtma gibi geçti sahayı, doğru zamanda, doğru adama verdi pası ve o pas sonunda gol getirdi Beşiktaş'a… Kadroda Batshuayi, Pjanic, Vida gibi dünya yıldızları varken yazımın büyük bölümünü bu iki genç adama ayırmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Evet zor geçeceği belliydi maçın, öyle de oldu.

        9

        ERMAN TOROĞLU: Bu ikinci kalite bir maç. Zevkli mi? Zevkli... Heyecanlı mı? Heyecanlı.. Beşiktaş defansında büyük hatalar, yenen gol, Göztepe'nin penaltı kaçırması daha doğrusu kalecinin kurtarması derken ikinci yarı başlıyor. Kalite ve tempo giderek düşüyor. Ghezzal, Beyoğlu'nda gezer gibi topu sürüyor, vuruyor, top köşeye gidiyor.

        10

        ERMAN TOROĞLU: Göztepe pes etmiyor. Siyah-beyazlıların hatasıyla da bir hayli pozisyon bulmaya başlıyorlar. Kimini kaçırıyorlar kimini de Ersin kurtarıyor. Dün sahanın en iyi adamı kaleci Ersin'di. Beşiktaş'ın nasıl oynadığını düşünün. Fazla lafa gerek yok. Beşiktaş 3 puanı aldı amma velakin bu oyunla ilerki maçlarda ne yaparlar? İşleri zor.

        11

        HASAN SARIÇİÇEK: "Zaruret" sebebiyle apar topar U-19'dan A takıma getirilen Önder Karaveli, Beşiktaş'ta inanılmaz bir yükseliş hikayesi yazıyor, helal olsun. Biri Kadıköy'deki Fenerbahçe derbisi olmak üzere üç maçta 7 puan, az şey mi? Bence Karaveli aşısı artık tuttu. Ersin’in kalesinde devleştiği, Soner’in penaltı kaçırdığı maça denge getiren Oğuzhan’ın Larin’e yaptığı o harika asistin öne çıkardığı soru, “Daha önce neredeydin büyük yıldız?” olur herhalde.

        12

        HASAN SARIÇİÇEK: Tartışmasız Pjanic çok klas bir futbolcu ancak baskıya gelemiyor. Göztepe onun pas yolunu kapatarak Beşiktaş’ı durdurmayı denedi. Önder Hoca bu zafiyeti önceden sezmiş olmalı ki Oğuzhan ve Josef’i öne atıp Pjanic’i daha geride başlatarak yıldızını koruyup daha efektif kullanmaya çalıştı... Ki, doğrusu da buydu. Beşiktaş geride başladığı maçı Ghezzal’ın da gayretiyle kazanmayı bildi.

        13

        ALİ GÜLTİKEN: Performanslara baktığımızda olması gereken icraatlar son üç maçta geri gelmeye başladı. Batshuayi kıpırdadı, Pjanic hareketlendi, Larin biraz daha gaza bastı, Ghezzal aslına dönmeye başladı. Normal şartlarda Beşiktaş zaten bu standartların takımı. Göztepe gibi can derdinde olan bir rakibe karşı geriden gelip kazanma iradesini ortaya koyabilmesi de sürpriz değil.

        14

        ALİ GÜLTİKEN: Sürpriz olan bunları yapabilecek potansiyeli olan bir kadronun bu kadar dibe vurup, uzun bir süreci yaşamış olması. Sergen Hoca sonrasında Önder hocanın bu camianın içerisinden gelen biri olarak takımın bu zorlu dönüşümüne sağladığı katkı da takdiri hak ediyor. Güçlü bir kadroyu olması gereken bir yere çekti ve hem yönetime hem de oyunculara nefes aldırdı. Gönül bunun devam etmesini arzu ediyor. Ama bir yandan da bazı soruları da soruyor.

        15

        ATİLLA GÖKÇE: Beşiktaş için zorluk derecesiyle birlikte kıymeti de üç puandan fazlasına yükselen bir maç bu… Sarsılarak başlayan futbolcular savaş kahramanları gibi bitirdiler.Önder Karaveli’ye gelince… Görevi vekaleten sürdüren U 19 Hocası, maçın her dakikasına müdahil oldu. Oğuzhan-Can, Larin-Güven, Batshuayi-Umut Meraş değişikliklerini tam zamanında hamlelerle gerçekleştirdi. Beşiktaş sadece maçı değil, kendi içinden yeni bir teknik direktörü de kazandı. Bravo Önder Hoca!

        16

        OKTAY DERELİOĞLU: Beşiktaş antrenör değişikliğinden sonra toparlandı. Yeni teknik direktör gelmeden işler yoluna giriyor gibi. Tabii bunu sonuçlara bakarak söylüyorum. Beşiktaş'ın başında kim olursa olsun şanslı bir teknik direktör konumunda olacaktır. Tabii Önder hoca da şanslı. Çünkü şampiyon apoletli bir takım ve takviyeler de var. Gelen hoca da şanslı olacaktır.

        17

        OKTAY DERELİOĞLU: Belki de bu durumda teknik direktör almaya bile gerek yok. Pekala devam edebilirler. Maça gelirsek kırılma anı Ersin'in kurtardığı penaltı oldu. Larin'in beraberlik golü ve akabinde Ghezzal'in şaheser golüyle galip gelmeyi başardı Beşiktaş. İki takımın da golü düşünmesi yüksek tempoya neden oldu. Ancak Beşiktaş tecrübesiyle skoru korumayı başardı hem puan hanesine hem de moral hanesine artı yazdırdı.

        18

        BİLAL MEŞE: Ghezzal’ı herkes çözdü, gelin görün ki Göztepe savunması hala çözemedi! Onu boş bırakmayacaksınız, kanattan göbeğe girmesine izin vermeyeceksiniz! 60’da attığı golü gördünüz mü, Ghezzal klasiğidir, boş bırakmaya gelmez, iki kaleci olsa o golü çıkaramazdı.

        19

        BİLAL MEŞE: İşini özeti mi? Valla ligde kolay maç olmadığını dün bir kez daha gözlemledik... Evet, Kartal’da değişim rüzgarı esiyor adeta, iştahlı, arzulu ve de istekli oynuyor, bunun karşılığını da alıyor. Dünkü maçın kahramanı penaltı dahil, kritik kurtarışlarıyla Ersin Destanoğlu’dur, aman nazar değmesin!

        20
        21

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ