Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ın talebi gerçekleşirse Süper Lig'de oluşacak puan durumu! - Galatasaray Haberleri
        1

        Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK ligden çekildi. Ligin kalan süresinde bu iki ekiple karşılaşacak takımlara ise 3 puan verilmesi kararlaştırıldı.

        2

        Beşiktaş, TFF'nin Hatay ve Gaziantep FK için aldığı, 'Kalan maçlarda hükmen mağlup sayılsın' kararının geri çekilmesini istiyor. İki kulübün tüm maçlarının sezondan çıkarılmasını isteyen siyah-beyazlılar, senaryonun gerçekleşmesi halinde zirvenin 11 değil sadece 3 puan gerisinde olacak.

        3

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligden çekilen takımlar hakkında Beşiktaş'ın talebi için; "Bir maçtan 3 puan almak için konuşmuyorum. Futbol sahada oynanıyor. Başkan söyledi, adaletsizlik olduğunu söyledi. Karara uyduk ama mağduriyette suçlama olmamalı, biz suçlandık. Fikstür kaydırıldı, boş hafta vardı ama kupa maçları oynatılmadı. Katılmadığım %80 konu var ama işimizi yapmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

        4

        BEŞİKTAŞ'IN İSTEĞİ GERÇEKLEŞİRSE SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU NASIL OLACAK?

        Beşiktaş'ın TFF yaptığı çağrı gerçekleşirse, Galatasaray 60 puandan 51'e düşecek. Fenerbahçe'nin puanı ise 54'ten 48'e düşecek. Süper Lig'de 49 puanla 3. sırada bulunan Beşiktaş bu senaryoda 1 puan geriye giderek 48 puanda Fenerbahçe ile eşitlenecek.

        5

        OYNANAN MAÇLARDA DURUM NE?

        Galatasaray: 2 - Gaziantep FK: 1

        Galatasaray: 4 - Hatayspor: 0

        Gaziantep FK: 0 - Galatasaray : 3 (hükmen)

        6

        Fenerbahçe: 4 - Hatayspor: 0

        Gaziantep FK: 1 - Fenerbahçe: 2