Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bitcoin fiyatları çıldırdı! Önce 19,000 dolar, ardından 15,000 bin dolar - Para Haberleri

        Bitcoin'deki çılgın hareketler piyasanın en çok dikkatini çeken konulardan biri. Ünlü ekonomistlerden birbiri ardına gelen 'balon' uyarılarına rağmen yatırımcıların ilgisi giderek artıyor.

        Dün güne 14 bin seviyelerinden başlamasının ardından sırayla 15 bin ve 16 bin dolar seviyeleri aşan Bitcoin, gece yarısı 19 bin doların da üzerine çıktı. Bir gün içinde 5 bin dolar birden artan Bitcoin'in rekor seviyeden dönüşü de sert oldu.

        Bitcoin 19 bin doları görmesinin hemen ardından sert bir düşüşle 15 bin dolara geriledi.

        Sene başından bu yana yaşanan değer kazancına bakıldığında ise, bin dolardan başlayan yükseliş elinde Bitcoin tutanlara 15 kattan fazla para kazandırdı.

        REKLAM

        Bitcoin'deki yükselişin temelinde kripto para biriminin vadeli işlemler piyasasında işlem görmeye başlayacak olması yatıyor. Pazar akşamı itibariyle kripto para biriminin vadeli işlemlere başlaması bekleniyor.

        Bitcoin saat 09.35 itibariyle 15 bin 770 dolardan el değiştiriyor. Son 24 saatteki değer artışı ise yüzde 14 olarak kaydedildi.

        Piyasa değeri 280 milyar doların üzerine çıkan Bitcoin, uluslararası ilaç firması Pfizer ve ABD'li telekomünikasyon şirketleri AT&T ve Verizon gibi dev firmaları geride bırakıyor.

        Dünya genelinde bin 200'e yakın diğer sanal para birimlerinin toplam piyasa değeri ise yaklaşık 400 milyar seviyesinde bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ