Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 'Bizimkiler'den bir yıldız daha kaydı! Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti - Magazin haberleri
        1

        1989-2002 yılları arasında yayınlanan ve Türk televizyonlarına damgasını vuran 'Bizimkiler' dizisinin usta oyuncusu Uğurtan Sayıner'den acı haber geldi. Sayıner, yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı dün akşam saatlerinde İzmir Karşıyaka'daki evinde rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.

        2

        Sayıner, ileri yaşla beraber, yeme bozukluğu ve sıvı elektrolit dengesizliği sebebiyle geçen yıl İzmir Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedavi görmüş, sağlığına kavuşması sonrası taburcu edilmişti.

        Sayıner'in vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Usta oyuncunun ölümü efsaneleşen dizinin diğer isimlerini akıllara getirdi.

        3

        15 sezon ve 459 bölüm ile Türk televizyonlarının en uzun soluklu yapımlarından olan dizinin bazı oyuncuları aramızdan ayrıldı.

        4

        HİKMET KARAGÖZ

        Dizinin 'Çaycı Abbas'ı Hikmet Karagöz geçirdiği felç nedeniyle 27 Ekim 2020'de hayatını kaybetti. Aynı zamanda ressam olan Karagöz, 'Memleket', 'Tatar Ramazan', 'Bir Aşk Hikayesi' ve 'Deli Yürek' gibi dizilerde de rol almıştı.

        5

        ERCAN YAZGAN

        "Buyruuuun" repliği ve üzerinden yıllarca çıkarmadığı gömleğiyle hafızalara kazınan Ercan Yazgan, 2018'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Usta oyuncu, 'Kapıcı Cafer' karakterine hayat veriyordu.

        6

        AYKUT ORAY

        Dizide 'Katil' olarak tanınan ve çok sevilen Aykut Oray, film festivali için gittiği Köyceğiz'de 2009 yılında otel odasında ölü bulundu.

        7

        GÜZİN ÖZİPEK

        Güzin Özipek, 'Bizimkiler' dizisinin 12 yıl boyunca saygın ve sevecen babaannesi 'Leyla Hanım'ı başarıyla canlandırdı.

        Ünlü oyuncu, lenf bezi tümörüne ve solunum yetmezliğine yenik düşerek, 13 Ağustos 2000 tarihinde 75 yaşında aramızdan ayrıldı.

        8

        YAMAN OKAY

        Yaman Okay, Şükrü'nün karısı Nazan'ın bir baltaya sap olamamış ağabeyi 'Nazım' rolündeydi. Yaman Okay, 1993 yılında yaşamını yitirdi.

        9

        SAVAŞ YURTTAŞ

        Dizide 'yengeç' lakabıyla tanınan Savaş Yurttaş, Nisan 2002'de kansere yenik düştü.

        10

        MEHMET AKAN

        Huysuz ve cimri apartman yöneticisi 'Sabri Bey' yani Mehmet Akan, 2006 yılında aramızdan ayrıldı.

        11

        SAVAŞ DİNÇEL

        Yapımda 'Şükrü' karakterini canlandıran usta sanatçı Savaş Dinçel, 20 Aralık 2007 tarihinde İstanbul'daki evinde iç kanama geçirdi ve aynı gün vefat etti.

        12

        ORHAN ÇAĞMAN

        Evin büyükbabası 'Hüsnü' rolündeki Orhan Çağman, 1997'de vefat etti.

        13

        ERDİNÇ DİNÇER

        Dizinin meraklı muhasebe müdürü 'Ergun'u canlandıran Erdinç Dinçer'in diziden sonra hayatı kolay olmadı. Uzun süre işsiz kalan Dinçer, siroz hastalığı nedeniyle 2010'da yaşamını yitirdi.

        14

        HALİT AKÇATEPE

        Efsane dizide Halit Akçatepe "Sıfırcı Nazif" Edebiyat öğretmeni 'Nazif Güngör' rolünü canlandırdı. Televizyon tarihine damga vuran usta oyuncu 2017 yılında hayata gözlerini yumdu.

        15

        OKTAY SÖZBİR

        "Sus iblis, kırarım boynuzunu ha!" ve "Halil Pazarlama, Halil" sözleriyle hatırladığımız Oktay Sözbir, Şubat 2006'da hayatını kaybetti.

        16

        LATİFE SARUHAN

        'Sabri Bey'in kayınvalidesini canlandıran Latife Saruhan, 2001 yılında vefat etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ