Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Borsada banka coşkusu - Son Dakika Borsa Haberleri - Borsa Haberleri

        Türkiye nefesini tutmuş pazar günü yapılacak seçimleri beklerken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi Borsa İstanbul'da hızlı bir yükselişe yol açtı. İnce'nin açıklamasından hemen önce 4 bin 607 puan civarında olan BIST 100, açıklamanın ardından 4.836 puana kadar yükseldi. Banka endeksi ise 4 bin 753 puandan kısa süre içerisinde 4 bin 938 puana çıktı.

        BIST 100 endeksi günü yüzde 7,87 oranında artışla 4 bin 848 puandan tamamladı.

         Muharrem İnce adaylıktan çekildi
        Muharrem İnce adaylıktan çekildi Haberi Görüntüle

        Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yatay başlamasının ardından 10.00'dan sonra yönünü yukarı çevirdi. İnce'nin açıklamasından önce BIST 100'de yüzde 3 civarında bir yükseliş yaşanmıştı.

        REKLAM

        İş Bankası'ndaki yükseliş İnce'nin açıklamasından sonra yüzde 10'u buldu. Yapı Kredi yüzde 9.9, Halkbank yüzde 9.6, Akbank yüzde 10, Garanti BBVA yüzde 9.9, Vakıfbank ise yüzde 8.9'luk yükselişler kaydetti.

        Bankalar dışında Koç Holding'in de yüzde 8.9 yükselmesi BIST 100'ü yukarı çeken bir unsur oldu.

        CDS PRİMİ GERİLEDİ

        Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin (CDS) 550 seviyesinden 498'e gerilemesi seçim sonrasına yönelik risk algısının düştüğüne işaret etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Selim Karahan
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ