Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Borsada ralliyi ne sağladı? - İş-Yaşam Haberleri

        Yatırımcı Rehberi'nin bu haftaki konuğu Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz oluyor. Gerz, Borsa İstanbul'da temmuz ortasında başlayan rallinin nedenlerini açıkladı.

        Yükselişin neden kamu bankaları ve kamu ile ilişkili şirketlerde olduğuna dair görüşlerini paylaşan Gerz, global piyasalardaki genel durumun borsanın bu yükselişine destek olup olmayacağına dair tahminlerini de dile getirdi. Gerz, endeksin yükselişinde Türkiye ile ilişkileri iyi olan bir ülkenin varlık fonunun alımlarının etkili olduğunu düşündüğünü aktardı.

        FAİZ NEDEN GERİLİYOR?

        Mehmet Gerz cari açığın yüksek geliyor olmasına rağmen döviz kurunun neden bir süredir yerinde saydığına dair değerlendirmelerini dile getirirken harcama yönlü politikalar nedeniyle ekonomi yönetimine yapılan eleştirilere rağmen gerileyen faiz oranları konusunda açıklamalarda bulundu. Borsada hangi sektörler bundan sonraki süreçte daha şanslı göründüğüne dair fikirlerini paylaşan Gerz ayrıca bir portföy yönetim şirketi yetkilisi olarak vatandaşlara tam da şu dönemde nasıl bir portföy oluşturmaları gerektiği yönündeki tavsiyelerini de sıraladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ