Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Borsada soluksuz yükseliş ne kadar devam eder? - İş-Yaşam Haberleri

        Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Baki Atılal oldu. Atılal merkez bankalarının faiz artırımı ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye ekonomisi ve sektörlere etkisini değerlendirirken ayrıcı ekonomi yönetiminin faiz ve döviz politikalarıyla borsaya olan vatandaş ilgisine dikkat çekiyor. Atılal özellikle dövizdeki stabilite ve borsadaki yükselişin şubat ayına kadar Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının yaklaşık yarısının çözülerek borsaya gelmesi sürecini beraberinde getireceği tahmininde bulunuyor.

        Bundan sonraki süreçte hem borsaya gelen yatırımcının kaybetmemesi hem de piyasaların derinleşmesi için yapılması gerekenleri sıralayan Atılal, sektörleri de tek tek değerlendirdi.

        GÜNLERCE TAVAN OLAN HİSSELER

        Borsada özellikle bazı hisselerin günlerce tavan olması konusundaki görüşlerini aktaran Atılal, diğer yandan başta sanayi olmak üzere önemli oranda prim yapmış hisselerde düzeltme benzeri hareketlerin sona erip ermediği konusundaki görüşlerini dile getirdi. Atılal, bir süre önce revaçta olan ihracat yapan şirket hisselerin de masaya yatırarak bundan sonraki süreç hakkında bilgi verdi.

        BANKALAR VE PERAKENDE

        Bankacılık sektörünü ele alan Atılal, bu alanda yüksek karlılığın sürüp sürmeyeceği konusundaki fikirlerini paylaşarak enflasyon nedeniyle revaçta olan perakende hisselerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının kalıcı etkisi olup olmayacağı yönündeki değerlendirmelerini de dile getiriyor. Atılal, otomotivde fiyatlar yükselirken başta çip olmak üzere tedarik sıkıntısı kaynaklı üretim ve satışta yaşanan sorunların otomotiv sektörüne etkisini değerlendirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ