Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Borsada yaşanan son hafta rallisi mi? - İş-Yaşam Haberleri

        A1 Capital ile Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu Tacirler Yatırım Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Aşçıoğlu oldu. Borsada son günlerdeki iyimserliği değerlendiren Aşçıoğlu, hisse alımlarının son hafta rallisine işaret edip etmediğini ve seçim sonrası borsanın olası hareketleri konusundaki tahminlerini aktardı Aşçıoğlu özellikle yabancı yatırımcının seçim sonrası hareketleri konusundaki fikirlerini paylaşarak beklenen seçim sonrası rallide hangi sektörlerin şanslı olabileceği konusundaki görüşlerini açıkladı.

        BİLANÇOLAR NE DİYOR?

        Bu süreçte yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım perspektifinin nasıl şekillendiğini anlatan Aşçıoğlu, seçim sonrası mevcut iktidar devam ederse döviz, faiz ve borsanın nasıl hareket edeceği ve tersi olursa nasıl bir beklentisi olduğunu dile getirdi. Şirketlerin 3 aylık bilançolarını da değerlendiren Aşçıoğlu, şimdiye kadar gelen bilançoların ne anlam ifade ettiğini değerlendirdi.

        REKLAM

        HANGİ SEKTÖR ŞANSLI?

        Yabancı yatırımcıların seçim sonrası borsaya gelmesi halinde endekste sektörel farklılıklar olup olamayacağını değerIendiren Aşçıoğlu, hangi sektörlerin şanslı göründüğüne dair analiz yaptı.

        Aşçıoğlu, halka arzları değerlendirerek arzların endekse etkisini yorumlayarak küçük yatırımcıya önerilerini sıraladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ