Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin BÖYLE DUYURDULAR! Son Dakika: Ünlü isimler yangınla mücadele için tek yürek oldu! - Magazin haberleri
        1

        Ülkemizdeki orman yangınları 10'uncu gününe girdi. 187 orman yangınından 172'si kontrol altına alınırken, 15'i devam ediyor. Tüm Türkiye gibi üzüntüyü derinden yaşayan televizyon ve sanat dünyasının ünlü isimleri de felakette mağdur olan insanlar için ihtiyaç listesi hazırlayıp, yangın söndürme faaliyetlerine katıldı. İşte o isimler...

        2

        "DUALARINIZLA TURGUT'TA BİR DAĞI KURTARDIK!"

        Şarkıcı Mustafa Sandal, yangın söndürme çalışmalarına katılan oyuncu İbrahim Çelikkol'un takipçilerine gönderdiği mesajı sosyal medya hesabından paylaştı:

        Sosyal medyada yazılanları pek takip edemiyoruz ama Mustafa abimiz iyi dileklerinizi iletti. Dün akşamki dualarınız sayesinde Turgut’ta bir dağı kurtardık. Şimdi biraz yorgun düştük ve soluklanmak için ara verdik. Tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

        3

        "BİZ KAZANDIK"

        Günlerdir afet bölgesinde bulunan ve Instagram hesabından canlı yayınlar yaparak, son durumu takipçileriyle paylaşan komedyen Şahan Gökbakar, yangının Marmaris'teki evine ulaşmadan söndürülme işleminin başarıyla gerçekleştiğini açıkladı.

        Yangın söndürme çalışmalarına katılan Gökbakar, en son komşusunun evinin yandığını söylemişti. Zor bir gece geçirdiklerini belirten ünlü komedyen, yangını söndürdüklerini belirterek, "Biz kazandık. Biz derken kendimden bahsetmiyorum. Yangını söndürdük. Donanmamıza, sahil güvenliğimize, Fethiye'den gelip soğutma işlemi yapan kıyı emniyetimize, Aydın İtfaiyesi'ne çok teşekkür ederim." dedi.

        Yangın söndürme hortumunu alarak soğutma işlemini de gerçekleştiren Gökbakar, "Soğutma çok önemli. Tekrar yanmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

        4

        "TÜRKİYE'DE HER ŞİRKET KAMU YARARINA HELİKOPTER KİRALAYABİLİR"

        Şarkıcı Haluk Levent, kurucusu olduğu AHBAP Derneği ile Türkiye'nin birçok bölgesinde devam eden orman yangınlarına havadan müdahale için helikopter kiraladıklarını duyurdu.

        Levent, helikopterin Kazakistan’dan kiralandığını söylerken, Orman Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışılacağını ifade etti. Ünlü şarkıcı, konuyla ilgili, "Türkiye'de her şirket, bazı kurum, dernek ve şahıslar kamu yararına uçak, helikopter kiralaması yapabilir. Bakanlıklar da kiralama yaparlar. Belediyeler de..." ifadelerini kullandı.

        5

        "BİLGİ KİRLİLİĞİNE İRTİBAR ETMEYİN!"

        Oyuncu Furkan Kızılay da Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına dahil oldu. İtfaiye ekiplerine destek olmak amacıyla yangın soğutma ekibine katılan Kızılay, gelişmeleri takipçileriyle paylaştı.

        Havadan müdahalenin şart olduğunu belirten ünlü oyuncu, sosyal medyada dolaşan bilgi kirliliğine de önem verilmemesi gerektiğini vurguladı.

        6

        "YANGININ TAM ORTASINDAYDIK!"

        Oyuncu Saadet Işıl Aksoy, sosyal medya hesabından yangın bölgesi Marmaris Amos'tan son bilgileri paylaştı. Aksoy, bölgeye erzak yardımında bulunduklarını söyleyerek, "Yardım getirdiğimiz için orta kısımlara kadar gelebildik. Yangının tam ortasındaydık. Çok fena bir durumdu. Bütün oranın gençleri çevre beldelerde yaşayanlar gönüllü bir şekilde mücadele ediyor. Tek bir istekleri var havadan müdahale, uçak, helikopter. Gerçekten durum burada çok kötü. Yangının kontrol altına alındığı yok." dedi.

        7

        "YANGIN TÜPÜ VE BENZİNLİ TESTERE ALDIK"

        Oyuncu Hande Doğandemir de Milas ve çevresine birçok yardım götürdüklerini söyledi. Doğandemir, gerekli yardım listesini de sosyal medya hesabından paylaşarak, "Yangın tüpü, benzinli testere, yangın battaniyesi, kaynak gözlüğü, telsiz aldık. 50 kiloluk yardım tüpü bulanlar da lütfen, ulaştırsınlar. Milas’a daha çok yardım." dedi.

        8

        YANGIN BÖLGESİNDEKİ İHTİYAÇLAR İÇİN SEFERBER OLDU

        Oyuncu Melisa Aslı Pamuk, başta Marmaris olmak üzere yangın bölgesindeki ihtiyaçlar için seferber oldu. Pamuk, ayrıca kolileri yükleme ve ulaştırma işleriyle de yakından ilgilendi.

        9

        YARDIM LİSTESİNİ PAYLAŞTI

        Ünlü şarkıcı Zeynep Bastık, Berfu Yenenler'in Alaçatı'daki yardım toplama kampanyasına katıldı. Bastık, gelen yardımları Instagram hesabından paylaşarak, "Çeşme'de yardımları topladık. Herkese çok teşekkür ederim." açıklamasını yaptı.

        10

        "MALZEMELER KÖYÜMÜZE ULAŞTI"

        Usta sanatçı Yılmaz Erdoğan da yangın nedeniyle mağdur olan insanlar için harekete geçti. Gerekli ihtiyaç malzemeleri Köyceğiz halkına ulaştıran Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İlk günden beri yaptığımız yardım çalışmalarına bugün çok büyük bir destek geldi. Berfu-Eser Yenenler, Ezgi Mola ve Mustafa Aksakallı'nın önderliğinde Çeşme halkının desteğiyle ve birçok firmanın katılımıyla toplanan malzemeler köyümüze ulaştı. Emeği geçen tüm kardeşlerimize, Köyceğiz halkı adına şükranlarımızı sunarız." ifadelerini kullandı.

        11

        DESTEK ZİYARETİ

        Antalya Manavgat orman yangını sonrası bölgeye kurucusu olduğu AHBAP Derneği ile yardım götüren şarkıcı Haluk Levent, Gamze Özçelik'le buluştu. Kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği ile çalışmalara destek veren Özçelik, Levent'e görüşmelerinden bir kareyi Instagram hesabından yayınladı. Ünlü şarkıcı da eski oyuncuya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

        12

        SIRTINDA KOLİ TAŞIDI!

        Ünlü sunucu Burcu Esmersoy, Türkiye'nin birçok noktasında devam eden orman yangınlarında mağdur olan insanlar ve söndürme faaliyetlerinde çalışan ekipler için harekete geçti. İhtiyaç malzemelerini arkadaşlarıyla birlikte bölgeye ulaştıran Esmersoy, sırtında koli taşıdı.

        13

        YANGIN BÖLGESİNDE

        Oyuncu Pamir Pekin, Muğla'da devam eden yangın söndürme faaliyetlerine katıldı. Pekin, yangın bölgesinde yaşadıklarını takipçileriyle paylaştı.

        14

        "25 BİN TL'LİK BAĞIŞ YAPTI"

        Popçu Demet Akalın, ünlü dostlarından da bağış talebinde bulundu. Akalın'ın yardım çağrısına yıllardır bir dargın bir barışık olduğu meslektaşı Hande Yener, kayıtsız kalmadı. Demet Akalın, daha önce Yener'in bağışını sosyal medya hesabından, "Kraliçe Bodrum Belediyesi'ne 25 bin liralık bağış yaptı." notuyla duyurdu.

        15

        KOLİLERİN BAŞINDA

        Şarkıcı Cansu Kurtçu da Çeşme'deki bir mekanda Marmaris'e gönderilecek malzemelerin hazırlanmasında görev aldı. Sosyal medya hesabından o anları paylaşan Kurtçu, kolileme işlerine yardım etti.

        16

        "HAKKIN ÖDENMEZ!"

        Şarkıcı Hadise, orman yangınlarıyla mücadele eden itfaiyecilerin fotoğrafını, "Hakkınız ödenmez" sözleriyle paylaştı.

        17

        "KONSER GELİRLERİNİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ"

        Popçu Edis, dün Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde sahneye çıktı. Konser öncesi Instagram'dan duyuru yapan şarkıcı, "Harbiye konserimizin gelirini AHBAP aracılığıyla tüm illerimizde yangınlarda zarar gören ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Hepimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

        18

        "DESTEKLERE TEŞEKKÜR EDERİM"

        Şarkıcı İdo Tatlıses de sevgilisi Yasemin Şefkatli ile birlikte soluğu Bodrum'da aldı. Topladığı ihtiyaç malzemelerini yerine ulaştıran Tatlıses, sosyal medya hesabından destek veren herkese teşekkür etti.

        19

        TIR DESTEĞİ

        Selin Ciğerci, yangın bölgelerine gereken ihtiyaç malzemelerini TIR'la gönderdi. Ciğerci, sosyal medya hesabından yayınladığı bu kareye "Power bank, pil, soğutucu, yangın tüpü ve birçok ihtiyaç malzemesi hızlı bir şekilde yerleştiriliyor, yola çıkacak. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama o insanların yaralarını hep beraber saracağız." notunu düştü.

        20

        "180 VATANDAŞIMIZI TAHLİYE ETTİK"

        Bodrum'daki yangın bölgesine botla giden sunucu Ece Erken, orada zor durumda olan halka destek verdi. İnsanların botlarla tahliye edilmesine yardımcı olan Erken, "Elimden sadece botumuzla tahliye edebildiğimiz kadar insanı kurtarmak için geldik. Kaptanımızla 180 vatandaşımızı tahliye ettik" dedi.

        21

        HAYVANLARI UNUTMADI

        Şarkıcı Merve Özbey de yangın bölgelerinde gerekli malzemelerin listesini Instagram hesabında yayınladı. Su, yanık kremi, maske, sabun, battaniye gibi birçok ihtiyaç malzemesini sıralayan Özbey, hayvanları da unutmadı. Ünlü şarkıcı, "Yangından kurtarılan canlarımız için de çok fazla mama ihtiyacımız var." dedi.

        22

        "YANGIN TÜPLERİ İLETTİK"

        Diyetisyen ve yaşam koçu Şeyda Coşkun, Bodrum’a ihtiyaç malzemeleri taşıyan ünlü isimler arasındaydı. Yangın mağdurlarına destek olmaya giden Coşkun, bu kareyi, "Yangın tüpleri ilettik. Elimizden ne gelirse, sonuna kadar..." notuyla yayınladı.

        23

        "4'ÜNCÜ SOĞUTUCU TIR'IMIZ YOLA ÇIKTI"

        Yasemin Özilhan, yangın bölgelerine soğutucu TIR yardımında bulundu. Özilhan, "4'üncü soğutucu TIR'ımız yangın bölgelerine doğru bugün yola çıktı." ifadelerini kullandı.

        24

        "ELİMDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM"

        CZN Burak adıyla tanınan işletmeci Burak Özdemir, Antalya'daki yangın söndürme çalışmalarına dahil oldu. İtfaiye ekiplerine yardım eden Özdemir, dumandan zehirlenip fenalaştı. Yapılan müdahalelerin ardından Burak Özdemir, sağlığına kavuştu. Bir grup tarafından şov yapmakla suçlanan CZN Burak, kendisini eleştirenlere, "Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Her zaman da devam edeceğim." yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ