Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Bruce Willis hakkında 'hafıza kaybı' iddiası
        1

        Aksiyon filmlerinin efsaneleşmiş ismi Bruce Willis, 29 Nisan'da yeni filmi "Fortress: Sniper's Eye"ın çıkmasına hazırlanırken aynı zamanda bir süredir demans hastalığı ile mücadele ettiği iddia edildi.

        2

        66 yaşındaki Willis'in hafıza kaybı sorunları nedeniyle de yer aldığı projelerin öncekilere göre daha çok eleştiriye maruz kaldığı konuşuluyor.

        3

        "PARA KAZANMAK İÇİN HER İŞİ KABUL EDİYOR"

        Hafıza kaybı sorunuyla boğuştuğu söylenen Bruce Willis, iddialara göre bu yüzden para kazanma güdüsüyle önüne gelen her işi kabul ediyor. Pek çok sosyal medya kullanıcısı, konuyla ilgili yeni çıkarımlarda bulundu. Bazı takipçiler ise bu konunın ilk olarak Bruce Willis'le sayısız filme imza atan yönetmen bir arkadaşı tarafından çıkartıldığı ileri sürdü.

        4

        "KULAKLIKLA SUFLE ALIYOR" İDDİASI

        Wills'in hakkında çıkan bu söylentilerin ardından yayınladığı videodan sonra ünlü aktörün yaşadığı erken hafıza kaybı sorunuyla ilgili paylaşımlar gündeme oturdu. Bir Twitter kullanıcısı da, Bruce Wills'in demans hastalığına yakalandığını ve bilinci açıkken olabildiğince para kazanmaya çalıştığını iddia etti. Kullanıcı, aynı zamanda Wills'in replik ezberlemekte güçlük çektiği için kulaklık ile sufle aldığını da paylaşımına ekledi.

        5

        Pek çok insanın bu iddiaların doğru olamayacağını söylemesinin ardından bir Twitter kullanıcısı, bunun söylentiden öte olduğunu ve Willis'in bu hastalığının yönetmen bir arkadaşı tarafından açıklandığını ileri sürdü. Aynı kişinin bu sözlerini destekler nitelikte bir paylaşım da gazeteci Dan Przygoda'dan geldi:

        Willis'in replikleri ezberlemekte zorlandığı için kulaklık kullandığını birlikte aynı filmde rol almış pek çok arkadaşımdan duydum.

        Ancak ortaya atılan bu iddialara Bruce Willis'ten henüz bir açıklama gelmedi.

        6

        DEMANS NEDİR?

        Demans, hafızada bozukluk, günlük yaşam aktivitelerinde ilerleyici gerileme, çeşitli psikiyatrik semptomlar ve davranış bozukluklarıyla karakterize olan ilerleyici ve ölümcül bir hastalıktır. Alzheimer hastalığı ise demansın en sık görülen nedenidir.

        Yaşlılarda sık görülen bir sorun olan demans, başlangıçta sinsi bir unutkanlıkla başlar. Bu nedenle uzmanlar, yaşlılıkta izlenen unutkanlığın normal görülmemesi gerektiğini belirtiyor. İlerleyici bir hastalık olan Alzheimer, mevcut ilaçlarla erken yakalanan vakalarda yavaşlatılabiliyor. Böylece hastanın öz bakım süresi uzatılıyor, bakıcı yükü azaltılıyor.

        Unutkanlığın altından öncelikle sıklıkla modern yaşam tarzının getirdiği ruhsal sıkıntılar ve hastalıklar (depresyon, anksiyete, uyum bozukluğu gibi) aranmalıdır. Bazı vitamin eksiklikleri (B12 ve folat) ve guatr bezi bozuklukları da unutkanlığa neden olabilir ve araştırılması gereklidir.

        7

        BEŞ ÇOCUK BABASI

        Öte yandan Bruce Willis, ilk evliliğini 1987'de kendisi gibi oyuncu olan Demi Moore ile gerçekleştirmişti. Ancak 2000 yılında yollarını ayıran ikilinin; Rummer, Scout ve Tallulah adında üç tane kızı bulunuyor.

        8

        Emmy ve Altın Küre ödüllü aktör, daha sonra Emma Heming ile dünyaevine girmişti. Ünlü aktörün bu evlilikten de Mabel ve Evelyn adında iki kızı bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ