Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama Bu tutarsa Netflix yüzde 50 ucuzlayacak! - Teknoloji Haberleri

        Online film ve dizi izleme platformu Netflix, ABD dışındaki pazarlarda daha hızlı büyümek için sadece mobil cihazlara yönelik abonelik paketleri üzerinde çalışmaya başladı.

        Bu yılın üçüncü çeyreği sonuncunda 190’dan fazla ülkede 137 milyonu aşkın ücretli abonesi olan Netflix, platformunda bulunan içeriklerini sadece mobil cihazları üzerinden tüketen kullanıcılar için yeni üyelik modelleri geliştiriyor.

        Şirket, bu kapsamda mobile özel yeni paketlerin testlerine Malezya’da başladı. Malezya’da yayın yapan The Star gazetesinin haberine göre sadece mobil cihazlardan erişim hakkı sağlanacak olan yeni paketler, Netflix’in aylık abonelik ücretini yüzde 50 oranında aşağıya çekecek.

        REKLAM

        Temel, Standart ve Premium üyelik paketleri bulunan Netflix’in Malezya’da test amaçlı sunduğu “Mobil” paketi 4 dolar olarak ücretlendiriliyor. Bu da diğer mevcut paketleri arasında en ucuz seçeneği olan 8 dolarlık temel pakete göre yüzde 50 daha ucuz.

        Netflix, konuyla ilgili olarak ayrıntı bilgi vermezken, şimdilik “Bazı ülkelerde yalnızca mobil cihazlara yönelik üyelik modelleri için çalışıyoruz” açıklamasıyla yetindi.

        150 MİLYON ABONEYE KOŞUYOR

        Şirketin yeni üyelik paketlerinde öncelikli olarak mobil içerik tüketiminin daha yüksek orana sahip olduğu Asya ve çevresindeki ülkelere odaklandığı belirtildi. Büyüme hedefi olarak kendine uluslararası pazarları seçen Netflix’in 137 milyon abonesinin, 79 milyonluk kısmı ABD dışı ülkelerde bulunuyor.

        Daha düşük üyelik paketleriyle, ABD ve Avrupa’ya göre gelir düzeyi daha düşük olan pazarlardaki gelirlerini artırmak isteyen Netflix, bu yılın dördüncü çeyreğinde 10 milyona yakın yeni abone kazanımıyla 2018 yılını 150 milyona yakın üyeyle tamamlamayı planlıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ