Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son 23 yılda dünyadan daha iyi olan büyüme, cari açık ile bütçe açığındaki iyileşme, 2018'den bu yana en düşük düzeyini gören CDS'te ve enflasyondaki düşüş, borç stokunun düşük olması son olarak da döviz rezervindeki iyileşmeyi ekonomide iyileşmenin temel taşları olarak sayarken beklenin üç önemli gelişmenin de Türkiye'nin büyüme ve enflasyonla mücadelesinde destekleyici olacağını kaydetti.

Türkiye'nin ticaret ortaklarının 2026'da da büyümeye devam edeceğini belirten Cevdet Yılmaz, faiz indirim döngüsünün devamıyla birlikte küresel finansal piyasalarda iyileşme beklentisinin yanı sıra üçüncü ılımlı seyretmesi beklenen küresel enerji ve emtia fiyatlarının büyüme ve dezenflasyon üzerinde olumlu etkisi olacağını söyledi.

23 YILDA DÜNYADAN DAHA İYİ BÜYÜDÜK

Basın mensupları ile bir araya gelen Yılmaz, son 23 yılda Türkiye'nin yıllık ortalama yüzde 5.4 büyüdüğünü buna karşın dünya ekonomisinin ortalama yüzde 3.5 büyüyebildiğini aktararak "Bu sayı 1 yılda bir anlam ifade etmeyebilir ancak 23 yıl boyunca 1.9 daha fazla büyüme çok ciddi bir etki yaptı. Milli gelirimizin 2025 itibariyle 1.5 trilyon dolar, kişi başı gelirimizin ise 17 bin doları aşacağı tahmin edilmektedir. Temel makroekonomik göstergelerdeki öngörü ve hedefler önemli oranda gerçekleşmiştir " diye konuştu. 2020 ile 2024 enflasyonun 44.5 puan düştüğünü hatırlatan Yılmaz, bir tek Eylül 2025'de bir sapma yaşandığını dile getirdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ