Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP ve MHP heyetleri AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "İktidarımız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde 82 milyon vatandaşın huzuru, refahı, mutluluğu için 17 yıldır var gücüyle çalışıyor. Bundan sonrasının daha da güzel olması için bizler de AK Parti ailesi olarak çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

        Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında CHP ve MHP heyetleri AK Parti'yi ziyaret etti.

        AK Parti Genel Merkezi'nde konukları Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Ümmügülsüm Ümütlü, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Tanıtım ve Medya Başkanı Burak Yıldız'dan oluşan heyet karşıladı.

        AK Parti'ye ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve Ankara İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Eda Yüksel'den oluşan CHP heyeti geldi.

        Tüm Türkiye'nin bayramını kutlayan Kaya, bayramların kucaklaşmanın en önemli günü olduğunu söyledi. Türkiye'nin; sevginin, dostluğun ve kardeşliğin asla kaybolmadığı, 82 milyonun birbirine kem gözle bakmayacağı günlere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Kaya, "Biz siyasi partiler, bayramlarda birbirimizle kucaklaşıyoruz, iyi dileklerde bulunuyoruz ama bayramlar geçtiğinde dilimiz hemen değişiyor. Bizim temennimiz şudur, 82 milyonun bizim sevgi diline ve adalet duygumuza ihtiyacı var. Yüreğimizden sevgiyi, değerlerimizden adalet duygusunu hiç kaybetmeyeceğimiz gün Türkiye'nin günüdür. Çünkü bizim sevdamız ve umudumuz Türkiye." diye konuştu.

        Türkiye'de bayramların dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Kaya, "Bu bayram da Türkiye'nin dünyaya yine örnek teşkil edeceği gün olsun. Her şeyin çok güzel olacağı günler, çocuklarımız için, torunlarımız için ve tüm yurttaşlarımız için mutluluk dolu günler olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

        Sarıeroğlu da Türkiye'nin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Ülkenin güvenliği için görev yapan Mehmetçiklere ve emniyet güçlerine selam gönderdiğini belirten Sarıeroğlu, bayramı şehit acısıyla yaşayan aileler bulunduğuna işaret etti. Sarıeroğlu, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

        Bayram tatili dolayısıyla yollarda olan vatandaşlara da güvenli yolculuklar temennisinde bulunan Sarıeroğlu, vatandaşlardan bayramın acı haberlerle gölgelenmemesi adına trafik kurallarına uymalarını istedi.

        23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine de değinen Sarıeroğlu, bayram tatilinde memleketlerine giden İstanbul seçmeninin vatandaşlık görevini yapmak ve oy kullanmak için bayram sonrası dönmelerinin önemine işaret etti.

        Önemli günlerden geçildiğini, birlik beraberlik içinde güçlü Türkiye olarak yola devam edileceğini vurgulayan Sarıeroğlu, "İktidarımız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde Türkiye için, 82 milyon vatandaşın huzuru, refahı, mutluluğu için 17 yıldır var gücüyle çalışıyor. Bundan sonrasının daha da güzel olması için bizler de AK Parti ailesi olarak çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

        REKLAM

        MHP HEYETİNİN ZİYARETİ

        CHP'nin ardından Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Genel Sekreter Fatih Çetinkaya ile MYK üyesi Muhammet Koçak'tan oluşan MHP heyeti AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

        Yaşar Yıldırım'ın umreye gittiğini ve gitmeden önce kendisiyle helalleştiklerini hatırlatan Sarıeroğlu, "Bize de dua etmiş, biliyorum. Aynı görevi yapıyoruz ve sürekli istişare halindeyiz. İstişaresiz iş yapmıyoruz. Genel Merkezimizde sizleri görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

        AK Parti Genel Merkezi'ne gelmekten mutluluk duyduklarını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım da "Çok şükür ramazandan sonra bayrama eriştik, inşallah bu ramazan ve bayram memleketimiz için hayırlara vesile olur. Milletimiz orucunu tuttu, duasını etti, namazını kıldı. İnşallah dualarımız kabul olur." ifadelerini kullandı.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere tüm MHP ailesinin bayramını tebrik eden Sarıeroğlu, şunları söyledi:

        "Yaşar Bey ile birimlerimiz aynı olduğu için çok sık görüşüyoruz, birçok konuda istişare ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak da bu konuda hassasiyetimiz çok yüksek. Çok verimli ve güzel çalışmalar yapıyoruz, inşallah yapmaya da devam edeceğiz. Ramazan ayı gerçekten güzel geçti, Allah inşallah tekrarını nasip etsin. Birçok gönül sofrasına konuk olduk. Birçok güzel programda vatandaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geldik."

        Cumhur İttifakı olarak 31 Mart seçimlerinden yüzlerinin akıyla, güzel bir başarıyla çıktıklarının altını çizen Sarıeroğlu, "Aynı hassasiyetle şimdi İstanbul'un daha da güzel olması için yoğun bir biçimde çalışıyoruz. Bayram nedeniyle adayımız Sayın Binali Yıldırım’ın Sivas, Kastamonu, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da programları olacak. Sonrasında bizler de yanında yoğun bir çalışma temposuyla 23 Haziran’a kadar gideceğiz. Milletimizin iradesi neyse başımızın üzerine. Biz gayretimizi ortaya koyacağız, inşallah sonrasında milletimiz sandıkta gönlünden geçeni, iradesi neyse onu ortaya koyacak. Ondan sonra İstanbul'a daha güzel hizmetler için çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

        Bir gazetecinin sorusu üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, umrede "Hayırlısıyla seçimi alalım, İstanbul'a hayırlı hizmetlerde bulunalım" diye dua ettiğini söyledi.

        Sarıeroğlu, konuk heyetlere cezerye ikram etti.

        HÜDAPAR VE SAADET'TEN AK PARTİ'YE ZİYARET

        HÜDAPAR ve Saadet Partisi heyetleri AK Parti'yi ziyaret ederek, partililerle bayramlaştı.

        AK Parti'de siyasi partiler ve parti mensupları bayramlaştı. AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret eden HÜDAPAR ve Saadet Partisi heyetleri, bayram tebriklerimi iletti. HÜDAPAR heyetinde Genel Sekreter Şehzade Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Boztaş, Eskişehir İl Başkanı Yılmaz Akgül yer aldı. Saadet Partisi heyetinde ise Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Genel İdare Kurulu Yedek Üyesi Ali İmran Bozdoğan yer aldı.

        Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, "Bayramlarda iyiliklerin ve güzellerin konuşulmasını arzu ediyoruz. Ülkemizde ve dünyada yürek burkucu yaşamlar var. Ülkemizde haklarımızdan bahsederiz, sorumluluklarımız da var. Türkiye önemli bir ülke. Ülkemiz için iyi ve doğru olan mazlumların ve insanların lehinedir. Bu ülkenin kötülüğüne yapılan işler de mazlumların ve insanlığın aleyhinedir" dedi.

        BBP VE DSP'DEN AK PARTİ'TE BAYRAM ZİYARETİ

        AK Parti Genel Merkezi'ne diğer siyasi partilerin bayram ziyareti sürüyor.

        BBP ve DSP heyetleri AK Parti'yi ziyaret etti. BBP heyeti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis başkanlığında, DSP heyeti ise Basın Yayın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel başkanlığında geldi. Ahmet Yelis, 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde parti olarak 52 bin oy aldıklarını, 31 Mart seçimlerinde ise 104 bin oya yükseldiklerini ifade ederek, "Türkiye genelinde de yüzde 2 civarında oy aldık. Seçimlerde 13 bin oyla başkanlık el değiştirince siyasetteki üzerimize düşen görevler daha da arttı. Biz son 31 Mart'ta da 30 büyükşehirde Cumhur İttifakı lehine aday çıkarmamıştık. İstanbul'da da yarı ilçelerde aday çıkarmamıştık. İnşallah bu seçim hayırlı olur" dedi.

        AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun özel bir televizyon kanalında açık oturumda bir araya gelmesine ilişkin Yelis, "Bu seçimin sadece İstanbul ile ilgili sonucu olmayacak, Türkiye siyasetiyle ilgili de sonucu olacak. İnşallah hem Cumhur İttifakı bileşenleri hem de Millet İttifakı bileşenleri CHP, İYİ Parti, HDP, bu tarafta BBP, AK Parti ve MHP'nin adayının olduğu Türkiye genelinin de konuşulacağı bir açık oturum da olur" diye konuştu.

        Konuk heyetleri ağırlayan AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ise 23 Haziran seçimine ilişkin, "Bizim talebimiz yerine gelmiş olsaydı bir seçim yenilemesi değil şu anda o sandıkların sayımıyla sonuçlanmış bir süreç olacaktı. Ama tabii itiraz edildi ve sandıkların tamamının sayılmasıyla ilgili talebimiz reddedildi. Sonrasında da YSK tarafından Ramazan ayının ilk günlerinde seçim yenilenmesiyle alakalı hukuki olarak yaptığımız süreçlerin sonrasında seçim kanununun vermiş olduğu süreçler çerçevesinde hukuki süreç gerçekleşmiş oldu" dedi.

        Sarıeroğlu, açık oturum konusunda görüşmelerin partilerin ilgili birimleri arasında yürütüldüğünü ifade ederek, "Bu bağlamda sizin öneriniz basında yer bulacaktır diye düşünüyorum. Partiler arasında herhalde ilgili birimlerde yine bu konuyla alakalı bir değerlendirme olur ama şu anda esas olan İstanbul seçimleri. İstanbul yerel seçimi olarak bakmamız gerekiyor" diye konuştu.

        AK PARTİ VE DSP'DEN CHP'YE ZİYARET

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, "Bayramdan sonra yeni bir rekabetin içerisine gireceğiz. Ama gönül ister ki bu rekabet kırıcı olmasın. İnsanları rencide edici bir dil kullanılmasın. Olumlu, yapıcı ve pozitif enerji veren, yurttaşları da bu şekilde bir gerginlik içinde rahatsızlığa sevk etmeyen bir rekabet olsun." dedi.

        Siyasi partiler arası bayramlaşma ziyareti kapsamında CHP Genel Merkezi'ne gelen AK Parti'nin Ankara Milletvekili Orhan Yegin, Kadın Kolları MKYK Üyesi Elif Rabia Toptancı Gürbüz ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Burak Güngör'den oluşan heyeti, Çeviköz başkanlığındaki Parti Meclisi Üyesi Ali Hikmet Akıllı ve Kadın Kolları MYK Üyesi Figen Kahya tarafından karşılandı.

        Yaş olarak tüm heyet üyelerinden büyük olduğunu belirten Çeviköz, geçmişe göre bayramlaşma anlayışının da değiştiğine dikkati çekti. Bayramlaşmanın Türk kültüründeki önemine değinen Çeviköz, bayramların kardeşliğin, dostluğun, birliğin, beraberliğin öne çıkarıldığı bir dönem olduğuna işaret etti.

        Çeviköz, "Hepimizin gayesi ülkemizin geleceğinin huzur içinde olması ve gelecek nesillere iyi bir ortam bırakmak." ifadesini kullandı.

        Orhan Yegin ise rekabetin her alanda hayatın içerisinde yer aldığına vurgu yaparak, "Her birimiz bütün rakiplerimizle farklı alanlarda, siyasette, sivil toplumda, hayatın her alanında bir şeyleri daha iyi yapma iddiasında. Tabii bu rekabet dönemsel olarak dile, üsluba, yöntemlere farkı şekillerde yansıyabiliyor. Bayramlar ise bütün rekabetlerin, tartışmaların bir kenara bırakıldığı günlerdir." diye konuştu.Yegin, başta şehit yakınları ve gaziler olmak üzere bütün vatandaşların bayramını kutlarken, "Cenabı Allah memleketimizi huzur içerisinde, mutluluk içerisinde, bolluk, bereket içerisinde nice bayramlara ulaştırsın. İnşallah dönüş yolunda trafik kazaları nedeniyle can kayıpları yaşamayız." temennisinde bulundu.

        Siyasi partiler arasında bayramlaşma geleneğini yerleştirenlere teşekkür eden Yegin, bunun ilerleyen yıllarda da devam etmesini diledi.

        Tekrar söz alan Çeviköz, "Keşke bu rekabetler hep bir bayram havası içinde olsa. Bayramdan sonra yeni bir rekabetin içerisine gireceğiz. Ama gönül ister ki bu rekabet kırıcı olmasın. İnsanları rencide edici bir dil kullanılmasın. Olumlu, yapıcı ve pozitif enerji veren, yurttaşları da bu şekilde bir gerginlik içinde rahatsızlığa sevk etmeyen bir rekabet olsun. Adil bir şekilde 'iyi oynayan kazansın' derler ya, o şekilde bu rekabetin tatlı bir şekilde sona ermesini dileyelim." değerlendirmesini yaptı.

        DSP ZİYARETİNDE İSTANBUL KONUŞULDU

        AK Parti'nin ziyaretinin ardından CHP'yi, Genel Başkan Yardımcıları Uğur Gürel ve İbrahim Yumuşak ile Parti Meclisi (PM) Üyesi Tuğçe Tekeş'ten oluşan DSP heyeti ziyaret etti.Ziyarette konuşan Gürel, çeşitli medya kuruluşlarınca DSP üzerinden bir algı operasyonu yürütüldüğünü, parti olarak AK Parti-MHP ittifakının Türkiye'ye çok şeyler kaybettirdiğini düşündüklerini söyledi.

        Yenilenen İstanbul seçimlerinde DSP'nin aday göstermediğini hatırlatan Gürel, "DSP'nin iktidardan para aldığı" iddialarına tepki göstererek, bununla ilgili yasal yollara başvurduklarını ifade etti.

        Gürel, İstanbul seçimlerinde bir hakgaspının olduğunu, bu hakkın yerini bulacağını kaydederek, burada Millet İttifakı'nın kazanacağına inandıklarını dile getirdi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz de değişimin demokrasiyle, seçimle olması gerektiğinin önemine işaret ederek, "İstanbul seçimlerinin en adil, en demokratik ve en hakka hukuka uygun şekilde geçmesi için biz CHP olarak her türlü önlemi aldık. Vatandaşlarımızın, yurttaşlarımızın sandığa giderken içlerinin huzur içinde olması gerekiyor ve sandığa da mutlaka gitmeleri gerekiyor. Çünkü ülkemizde demokratik değişim ancak sandıkla olacaktır. Bunun da güvencesini biz, İstanbul seçimleri için sağlamış durumdayız. Her sandıkta bir avukat bulunduracağız." diye konuştu.

        Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem başkanlığındaki Vatan Partisi heyeti de CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu. Senem'e ziyaretinde üniversite öğrencisi iki genç eşlik etti.Gençlerin bayramlaşma geleneğini içselleştirmesinin önemine değinen Ünal Çeviköz, Türkiye olarak gençlere çok güvendiklerini söyledi. Çeviköz, "Türkiye uzun zamandır siyasi rekabet ortamında yaşıyor. Bundan en kısa sürede kurtulup, gençlerin geleceği güvenle baktığı bir ülke olmak istiyoruz." dedi.

        MHP'YE BAYRAM ZİYARETİ

        Ankara'da siyasi partilerin temsilcileri, MHP Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

        Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki MHP heyetini, ilk olarak DSP heyeti ziyaret etti. DSP Basın Yayın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel başkanlığındaki heyet, MHP'li heyetin bayramını tebrik etti. Ardından MHP heyeti, AK Parti heyetini kabul etti. AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığındaki heyet, MHP'lilerin bayramını kutladı. MHP ve AK Partililer, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimine ilişkin sohbet etti. MHP'yi daha sonra sırasıyla Büyük Birlik Partisi, Anavatan Partisi heyetleri ziyaret etti. Anavatan Partisi Genel Sekreteri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya´ya birlik ve beraberliğin hatırası olarak, 19 Mayıs´ta Samsun´da siyasi parti liderlerinin beraber çektirdikleri fotoğrafın olduğu tabloyu hediye etti. MHP'yi daha sonra Saadet Partisi, Demokratik Parti ve CHP heyetleri ziyaret etti.

        İYİ PARTİ, HDP VE BBP HEYETLERİNDEN CHP'YE ZİYARET

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, "Umarız Millet İttifakı'nın 31 Mart'ta göstermiş olduğu başarı, 23 Haziran'da da daha güçlü bir şekilde kendisini tekrarlayacaktır." dedi.

        Siyasi partiler arası bayramlaşma ziyareti kapsamında İYİ Parti, HDP ve BBP heyetleri CHP'yi ziyaret etti.CHP Genel Merkezi'ne gelen heyetleri Çeviköz başkanlığındaki Parti Meclisi Üyesi Ali Hikmet Akıllı ve Kadın Kolları MYK Üyesi Figen Kahya karşıladı.

        Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen başkanlığındaki İYİ Parti heyetinin CHP'yi ziyaretinde ağırlıklı olarak 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri konuşuldu.

        Ünal Çeviköz, bayramdan sonra hızlı çalışmayı gerektirecek bir döneme girileceğinin altını çizerek CHP olarak bunun hazırlığında olduklarını söyledi.Bayramın bir dinlenme ve enerji toplama imkanı sunduğunu aktaran Çeviköz, şunları söyledi:

        "Umarız Millet İttifakı'nın 31 Mart'ta göstermiş olduğu başarı, 23 Haziran'da da daha güçlü bir şekilde kendisini tekrarlayacaktır. Hepimizin dileği bu, 'her şey çok güzel olacak' diyoruz. Bu bayram vesilesiyle de yurttaşlarımıza sadece ittifakların değil, aslında tüm yurttaşların bir arada oldukları, mutlu bir geleceğe baktıkları ve geleceği de birlikte kucaklamaya hazır oldukları bir dönem olmasını diliyoruz. Bayramlar hep bu mesajların verilmesi için vesile olurlar."

        Hasan Seymen de 31 Mart seçimlerinin milletin demokrasiye inancını artırdığını, ileriye daha umutla bakmaya vesile olduğunu belirtti.

        Seymen, "İstanbul'da yaşanan, Sayın İmamoğlu'nun mazbatasının iptal edilmesi her ne kadar ülkemizdeki hukukun düştüğü durumu gözler önüne serse de biz 23 Haziran'da çok daha ciddi bir farkla Sayın İmamoğlu'nun bu hukuksuzluğa cevap vereceğine, vatandaşın sandıkta hukuksuzluğun hesabını göreceğine inanıyoruz. Sloganımızda olduğu gibi her şeyin çok güzel olacağına yürekten inanıyoruz biz de. İYİ Parti olarak desteğimiz tamdır." diye konuştu.

        İYİ Parti örgütlerinin kurdukları "demokrasi çadırlarları"nda "hukuksuzlukları" anlattıklarını belirten Seymen, sandık güvenliği noktasında da CHP İl Başkanlığıyla tam bir uyum içinde çalıştıklarını ifade etti.

        İstanbul'da 31 Mart'ta İYİ Parti ile beraber sandık güvenliğini çok büyük bir başarıyla gerçekleştirdiklerini aktaran Çeviköz ise "YSK'nin kararı bayramdan sonra herhalde yeni bir tartışma başlatacak. O kadar garip oldu ki keşke hiç bu konuya girmeselerdi. 31 Mart'ın hangi koşullarda iptal edildiği bu en son YSK kararıyla çok daha net ortaya çıktı." dedi.

        Vatandaşlara sandığa gitmeleri çağrısında bulunan Çeviköz, adaletsizliği ortadan kaldırmanın tek yolunun sandığa gitmek olduğunu söyledi.

        Hasan Seymen de YSK'nin iptal kararına atıfta bulunarak, 31 Mart'ta sandık kurulu başkanlarını atayanların bu seçimde tekrar görevlendirildiğine dikkati çekti.

        İstanbul'da İmamoğlu'nun büyük bir farkla seçimi kazanacağına inandığını belirten Seymen, "Herkes şunun farkında artık; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini aştı bu iş. Artık bu ülkede demokrasinin varlığını devam ettirme yönünde bir tercih gösterecek vatandaş. Bizim Genel Başkanımız 'kulak çekme' diyor, bu sefer İstanbul seçmeninin iktidarın o kulağını morartacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        HDP HEYETİNİN ZİYARETİ

        HDP adına Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi İlknur Birol, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

        Ziyarette konuşan Birol, Türkiye toplumunun gerginlikten yıldığını, toplumun bunu hak etmediğini söyledi. İstanbul seçiminin, demokrasi ve iyilik isteyenler için önemli bir dönemeç olacağını ifade eden Birol, "Kadınların, erkeklerin, en çok da çocukların yüzlerinin güldüğü bir ülke için üstümüze düşeni güler yüzümüzle yapmaya devam etmeye çalışacağız." dedi.

        Ünal Çeviköz de Türkiye'nin gergin bir ortamda olduğunu belirterek, bayramın bazı yumuşamalara, tahammül sınırlarının genişlemesine yardımcı olmasını temenni etti. Bayramın herkese mutluluk getirmesini, ümit vermesini dileyen Çeviköz, şunları kaydetti:

        "Birbirinden ayrı düşmüş aileler var. Maalesef tutuklu olanlar ve tutuklu oldukları için bayramı aileleriyle hoş bir şekilde kutlayamayanlar var. Onların sabırla hakkın, hukukun ve adaletin galip geleceği günleri beklemelerini, hakla, hukukla tekrar aile birleşmelerine ve özgürlüklerine kavuşmaları için hepimizin bir arada çalışması gerektiğini düşünüyorum. Onlara da sabırlar diliyorum, herkesin bayramı kutlu olsun. Önemli bir dönemeçten geçiyoruz, şehitlerimiz de oluyor. Onların da ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bu seçim döneminden sonra Türkiye'ye huzur gelmesini diliyoruz. Demokratik bir dayanışmanın giderek güçlendiği bir ortamda Türkiye'nin böyle bir seçime ilerlediğini görmek ayrıca memnuniyet verici."

        Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis başkanlığındaki BBP heyeti de CHP'yi ziyaret ederek bayramı kutladı. Bu ziyarette de Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle dış politika ve İstanbul seçimleri konuşuldu.

        HDP'YE ZİYARETLER

        Siyasi partiler arasındaki bayramlaşma programları kapsamında CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri HDP'yi ziyaret etti.

        HDP Genel Merkezi'ne gelen heyetleri İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ile Adana Milletvekili Kemal Pekgöz ağırladı.

        Hüda Kaya; Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve Ankara İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Eda Yüksel'den oluşan CHP heyetini kabulde, Ramazan Bayramı'nın ülke için hayırlar getirmesini diledi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya da 82 milyonun barış içinde yaşamasını hedeflediklerini belirterek, "Bir sonraki bayramda, siyasi partiler arasında ayrımın yapılmadığı, samimi duygularla kucaklaşmanın olduğu süreçler mutlaka olacak." dedi.

        DSP HEYETİNİN ZİYARETİ

        Genel Başkan Yardımcıları Dilara Tambova ve Ahmet Hidayet Bektaş ile Parti Meclisi Üyesi Metin Oktay'dan oluşan DSP heyeti de HDP'yi ziyaret ederek bayramlaştı.

        Hüda Kaya, bayramlarda insanların kaynaşması, birbirlerini anlaması ve yakınlaşması gerektiğini ifade etti.

        Tambova da teknolojinin her geçen gün geliştiği bir ortamda gençlerin kültürel birikimlerden uzaklaştığına işaret ederek, bayramların yaşatılmasının önemini vurguladı.

        SAADET PARTİSİ HEYETİNİN ZİYARETİ

        Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ve Gençlik Kolları Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Vahit Arık'tan oluşan Saadet Partisi heyeti de HDP'ye ziyarette bulundu.

        Bitmez, Ramazan Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını dileyerek "Kürt, Türk, Abaza, Boşnak, Çerkez, Alevi, Sünni bütün insanlığa ramazan ayının ve bayramın hayırlar getirmesini diliyoruz. Bu ülkede bütün insanların eşit olduğu, kardeşlik ve barışın hakim olduğu düzen için çalıştık. Bundan sonra da hepimizin hayrına olan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda da bütün partilerle iş birliği bizim siyasi geleneğimiz." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ