Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Çin'de üretime başlıyor - Otomobil Haberleri

        ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'de ürettiği araçlarının siparişini almaya başladı.

        Şirketin Çin'in Şangay kentindeki 'Gigafactory' ismini verdiği fabrikasında üreteceği Model 3'lerin, ABD'den ithal edilenlere göre 6 bin 200 dolar daha düşük fiyattan satılacağı açıklandı.

        Bu sayede ülkede 41 bin 300 dolardan başlayacak Model 3 fiyatları, Çin'in ABD menşeli ürünlere uyguladığı vergi öncesindeki seviyesine yaklaşmış olacak.

        Böylece, ABD'li üretici Çin pazarında önemli bir rekabet avantajı elde edecek.

        ABD VERSİYONUNDAN FARKI BULUNMUYOR

        Yapılan açıklamaya göre, 'Made in China' Tesla'lar ilk etapta sadece Çin'de satılacak. Burada üretilen modellerinABD'de üretilenlere göre herhangi bir farkının bulunmayacağı da verilen bilgiler arasında.

        REKLAM

        Tesla'nın Şangay fabrikasında yılda 500 bin araç üretmeyi planladığı göz önüne alındığında ise, 2018'de Çin'de 16 bin 360 adetlik satışı gerçekleştiren markanın çıtayıne kadar yükselttiği daha net anlaşılıyor.

        Yüksek üretim adedinin, şirketin eleştirilen teslimat gecikmelerinin de önüne geçeceği vurgulanıyor. Bu noktada, Gigafactory'de üretilen Tesla'ların 6 ile 10 ay içinde müşterilere teslim edilmesi öngörüldüğünübelirtelim.

        Kaynaklar, yüksek üretim kapasitesinin, yakın bir gelecekte Çinli Tesla'ların ABD'de de satışının gündeme gelebileceğini belirtiyor.

        Model 3'ün haricinde, markanın yeni SUV'u Model Y'nin de Şangay'da üretilerek küresel pazarlara buradan ithal edilebileceği kaydediliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ