Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil CNG'li otobüse 1.3 milyon euro yatırdı - Otomobil Haberleri

        Mercedes-Benz Türk, sadece CNG’li otobüsler için farklı alanlarda 1.3 milyoneuronun üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Hoşdere Otobüs Fabrikası içinde, CNG’li otobüse tamamen elektronik cihazlarla 200 bar basabilen dolum tesisi için 2015 yılından günümüze 350 bineurolukyatırım yapıldığı kaydedildi.

        Bu tesisteki gaz kaçak tespitine dair düzenlemeler için de 150 bineuroluk yatırım gerçekleştirilmesinin sonucunda yaklaşık yarım milyoneuroya yakın yatırıma ulaşıldı.

        Öte yandan, yeni bağlantı sistemleri, gaz sızdırmazlık testi ve CNG’li araçlar için patlamaya karşı önlemler kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında çalışanlara eğitim programlarının da uygulandığı bildirildi.

        REKLAM

        TAVAN KAPLAMASI AR-GE'DE GELİŞTİRİLDİ

        Şirketten yapılan açıklamada, CNG’li otobüsler için özel olarak geliştirilen tekstil kaplamalı tavan uygulamasının Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs AR-GE Merkezi’nde üretildiği belirtildi.

        Tekstil tavan uygulamasının, plastik veya benzer diğer malzemelere göre boyanmasının gerekmediği de gelen bilgiler arasında.

        Otobüslerinde ilk olarak kabin içindeki hava kanallarında tekstil uygulamasına giderek yüzde 40'a varan hafiflik avantajı elde eden Mercedes-Benz, bu malzemeyi tavan kaplamasına da uyarladı.

        CNG’li otobüslerin hiç partikül yaymadan seyahat gerçekleştirilmesine olanak sağladığı ve emisyon yaymadığı açıklanırken, dizel veya benzin gibi yakıtlara göre doğalgazın fiyatının daha uygunolduğu vurgulandı.

        2 FARKLI SEÇENEĞİ VAR

        Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen CNG’li Conecto’nun “Solo” ve “Körüklü” olarak iki versiyonu bulunuyor. Next Generation Conecto Projesi kapsamında üretilen araçlarda 12 ya da 18 metrelik versiyonlar sunuluyor.

        CNG’li Conecto modellerinde yeni 7.7 litre hacimli M 936 CNG motorun özellikle bu otobüslerin kullanımı için tasarlandığı bildirildi.

        Bin 200 Nm tork üreten motorun, dizel Euro 6 standartlarından daha düşük emisyon değerlerine sahip olması sebebiyle daha çevreci özellikler gösterdiği de kaydedildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ