Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışında oy kullanma işlemi sürüyor: Yurt dışında kaç oy kullanıldı?
        1

        Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur oylaması için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerden ve gümrüklerden toplamda oy kullananların sayısı saat 18:30 itibariyle 1 milyon 839 bin 488'e ulaşarak ilk turdaki katılımı aştı.

        2

        Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, 20 Mayıs'ta başlayan yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy verme işlemleri sürüyor.

        3

        Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) alınan bilgiye göre, saat 18.30 itibarıyla yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı toplam 1 milyon 839 bin 488 oldu. İlk turda bu sayı 1 milyon 839 bin 470'te kalmıştı.

        4

        Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri bugün sona erecek, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

        5

        İLK TURDA KAÇ KİŞİ OY KULLANDI?

        Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen bulunuyor. İlk turda oy verenlerin sayısı ise 1 milyon 691 bin 287'ye ulaşmıştı.

        6

        YURT DIŞI OYLAR ATO CONGRESIUM'A GETİRİLECEK

        Yurt dışı oylar ATO Congresium Fuar Merkezi'nde muhafaza edilecek

        7

        Yurt dışında oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından, oylar YSK'nin belirlediği yöntemlerle, yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilecek. Bu oylar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, Ankara'daki ATO Congresium Fuar Merkezi'ndeki güvenlikli alanda muhafaza edilecek.

        8

        Yurt dışı seçmenlerin kullandığı oylar, Türkiye'de 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla birlikte açılacak. Bu oyların sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının nezaretinde yapılacak.

        9