Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Diagne'ye İngiltere'den bir talip daha! - Galatasaray Haberleri
        1

        Premier Lig'e yükselmek isteyen ve Ada'da futbolun zirvesinde güçlü bir kadro kurmak isteyen Leeds United, gelecek sezon için transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Marcelo Bielsa'nın menajerliğini yaptığı Leeds United'ın Manchcester United'dan Daniel James'i kiralık olarak kadrosuna katmak istediği öğrenilirken sürpriz bir isim daha gündeme geldi.

        2

        İngiltere basınında çıkan habere göre Leeds United, Galatasaray'dan Mbbaye Diagne'yi kadrosuna katmak istiyor.

        3

        28 yaşındaki futbolcunun Galatasaray'da gözden düştüğü ve kiralandığı Club Brugge'de de sorun yaşadığı belirtildi.

        4

        Leeds United'ın bu transferdeki en büyük rakibinin ise 4,5 milyon sterlin ödemeyi gözden çıkaran Nottingham Forest olduğu kaydedildi.

        5

        FATİH TERİM İKİNCİ ŞANS VERECEK

        Öte yandan Galatasaray, Mbaye Diagne'yle ilgili olarak kararını geçen gün vermişti.

        6

        TRT Spor'un haberine göre Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in de 2018-2019 sezonunda 13 milyon Euro'ya transfer edilen Diagne'yi tekrar kazanmak istediği belirtilmişti.

        7

        Senegalli futbolcunun kamp performansının sarı-kırmızılılardaki geleceğinin belirleyeceği, bu süreçte Diagne için cazip bir teklif gelmesi halinde satışa onay verileceği ifade edildi.

        8

        "GALATASARAY'DA OYNAMAKTAN MUTLU LURUM" DEMİŞTİ

        Sezon başında Belçika'nın Club Brugge takımına kiralanan Mbaye Diagne, mayıs sonunda The Guardian'a yaptığı açıklamada tekrar Galatasaray'da oynamaktan mutluluk duyacağını söylemişti.

        9

        The Guardian'a konuşan Senegalli golcü, "Galatasaray için oynamaktan mutlu olurum ama beni tutmak istiyorlar mı bilmiyorum, daha görüşmedik." ifadesini kullanmıştı.

        10

        Diagne, "Bazı insanlar Galatasaray'ın yüksek kazançlı oyunculardan kurtulması gerektiğini söylüyor ama kimden bahsettiklerini bilmiyorum. Eğer beni satmaya karar verirlerse tarzıma uygun bir kulüp bulabileceğime eminim." yorumunu yapmıştı.

        11

        Bu sezon Club Brugge'le 1'i ilk 11 olmak üzere 6 maça çıkan Diagne, 4 gol atmış ve sözlerini şöyle noktalamıştı:

        "İri ve güçlüyüm, iyi top saklıyorum, iyi servis yapıyorum, hava toplarında iyiyim, bitiriciliğim iyi. Bildiğim tek şey, Galatasaray'da ya da başka bir yerde, tekrar oynamak ve gollerimi atmak için sabırsızım."

        12

        SÜPER LİG'DE REKOR KIRMIŞTI!

        Geçen sezona Kasımpaşa'da başlayan ve devre arasında Galatasaray'a transfer olan 28 yaşındaki futbolcu, söz konusu sezon iki takım forması altında çıktığı 29 lig maçında 30 kez ağları havalandırma başarısı göstermişti.

        13

        Sezonun ilk yarısını geçirdiği Kasımpaşa'da görev aldığı 17 maçta 20 kez fileleri sarsan Mbaye Diagne, ikinci yarıda sarı-kırmızılı formayı giydiği 12 müsabakada 10 kez skor üretmişti. Senegalli futbolcu, kaydettiği 30 golle bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekorunun yeni sahibi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ