Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Doğalgaz desteği ne zaman yatacak, ödendi mi? 2022 e-Devlet Doğalgaz fatura yardımı şartları neler, başvurusu nasıl yapılır, ve başvurular ne zaman bitiyor, bitti mi? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Doğalgaz yardımı başvuruları yeniden araştırılmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni senenin başında duyurulan doğalgaz yardımı başvurusu Şubat ayında başlamıştı. Hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte Doğalgaz yardımı başvurusu yapmayan vatandaşlar başvuru şartlarını ve başvuru ekranını, doğalgaz desteği başvurusunu tamamlayan vatandaşlar ise ödemelerin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. İşte doğalgaz yardımı ödemeleri hakkında merak edilenler...

        2

        DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURULARI DETAYLARI

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların bugün itibarıyla başladığını açıkladı. Doğalgaz Tüketim Desteğine başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını belirten Bakan Yanık, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek” dedi.

        3

        DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

        Ödemelerin Mart ayı içerisinde yapılacağını hatırlatan Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek” ifadelerini kullandı.

        4

        DOĞALGAZ FATURA YARDIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

        İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceğini bildiren Bakan Yanık şunları söyledi:

        5

        DOĞALGAZ FATURA YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

        “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.”

        6

        DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

        Doğalgaz yardımı yılda iki kez olmak üzere mart ve ekim aylarında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

        7

        DOĞALGAZ FATURA DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Elektronik ortamda alınacak başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca detaylı inceleceğinin altını çizen Bakan Yanık, “Yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlarımız destekten yararlanmaya hak kazanacak” diye konuştu.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ