Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar düşüşe geçti! Dolar ne kadar oldu? Dolar kaç lira 18 Ocak - Döviz Haberleri

        Dolar fiyatları TCMB'nin faiz açıklaması öncesinde 3.80 civarında işlem görürken, faizlerde değişiklik yapılmadığı kararı sonrasında 3.7805'e kadar gerilemişti.

        REKLAM

        Sepet bazında TL aynı saatte 4.2060/4.2100, euro/TL ise 4.6289/4.6336 seviyesindeydi.

        Merkez Bankası (TCMB) Ocak ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında enflasyon görünümünün "baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız" değerlendirileceği vurgusu yaparken, bu durum, enflasyonda gelecek aylarda devam etmesi beklenen baz etkisi kaynaklı düşüşe rağmen sıkı duruşun korunacağı algısı yarattı.

        TCMB metninde 2017 Aralık'ta "Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir" şeklindeki ifade Ocak 2018'de değiştirildi.

        Yeni açıklamada "Enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir" ifadeleri kullanıldı.

        Uzmanlar bu değişiklik nedeniyle Türk Lirası'nın benzer para birimlerine kıyasla dolar karşısında günün en çok değer kazanan para birimi olduğunu belirtiyor.

        Bir bankacı, "Bu değişiklikten TCMB'nin ilk çeyrekte enflasyonda yüzde 11.92'den yüzde 10-10.5'lere doğru beklenen düşüşe para politikasında gevşeme ile cevap vermeyi planlamadığı anlaşılıyor. TL pozitif." dedi.

        TL bugün dolar karşısında yüzde 1'e yakın değer kazanarak gelişmekte olan para birimleri arasında en çok değer kazananların başında geliyor.

        Dolar fiyatlarısaat 17:50 itibarıyla açılış değeri olan 3.8186 seviyesinde yüzde 1.07 düşerek 3.7778 TL'den işlem görüyor. Euro ise 4.6544 TL ile kapattığı dünün ardından bugğn yüzde 0.40 geriledi ve 4.6358 liradan el değiştiriyor.

        Piyasalarda önemli bir veri akışı izlenmiyor fakat olası Afrin operasyonu nedeniyle jeopolitik riskler ve ABD ile ilişkiler de yakından takip ediliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ