Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar ve euroda son durum! 25 Ocak dolar kuru - Döviz Haberleri

        Türk Lirası, haftanın son gününe dolar karşısından değer kazanarak başladı. 21 Ocak haftasını 5.35'li seviyelerden açan kur, kapanışta 5.25 altını zorluyor.

        Dolar/TL'de yaşanan düşüşte Merkez Bankası'nın PPK özetinde faiz indirimi konusunda aceleci davranmayacağını ve belirgin bir enflasyon düşüşü beklediğini belirtmesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın mali disiplinden taviz verilmeyeceğini belirtmesi etkili oldu. Bakan Albayrak seçim tavizlerinin de verilmeyeceğini vurguladı.

        ABD ile ilişkilerin olağan seyrettiği haftada Suriye konusunda atılan Rusya'nın da dahil olduğu üçgendeki diplomatik açıdan pozitif gelişmeler, kurun jeopolitik risk kaynaklı hareketini de engelledi. Küreselölçekte Venezuela ile ABD arasındaki gerginlik ve ABD - Çin görüşmelerine yönelik gelişmeler izleniyor.

        REKLAM

        Dolar/TL, dün sığ piyasada 5.25 TL altını test ettikten sonra 25 Ocak sabahı 5.26 TL'nin biraz üzerinde başladığı günde alım iştahıyla yeniden 5.30 seviyesine yaklaştı.

        Doların global anlamda değer kaybediyor oluşunun gelişmekte olan ülke parabirimlerini desteklediğini vurgulayan uzmanlar negatif gelişme olmadığı sürece TL'de yaşanan değerlenme trendinin devam edebileceğine dikkat çekiyor.

        Euro ise AMB'nin faizleri sabit tutması ve Draghi'nin açıklamaları sonrası daha sert bir değer kaybı yaşadı.

        AMB, 2019'un ilk toplantısında banka politika faizini sıfırda, mevduat faizini yüzde eksi 0.40'ta ve marjinal fonlama faizini de yüzde 0.25'te tuttu.

        Haftaya 6.15 üzerinde başlayan euro, 6 TL'nin altına inerek 5.95 düzeyine kadar inse de öğlen yeniden 6 TL üzerini gördü

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ