Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda son durum - Döviz Haberleri

        Önceki gün 8.30'un altına gerileyen dolar/TL dün yeniden 8.47'ye kadar yükselmişti. Dolar yeni güne ise 8.48 liradan başladı. Sabah saatlerinde 8.57 liraya çıktı. Dolar/TL'deki günlük yükseliş yüzde 1'i aştı.

        Yükselişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları etkili oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı ortak canlı yayında "Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz, bize yüksek enflasyonu getirecektir. Bunu da özellikle buradan bir yerde ben de sinyalimi belli yerlere herhalde vermiş oluyorum, çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil, zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Bu ifadeler Merkez Bankası'ndan kısa vadede faiz indirimi gelme ihtimalinin arttığı şeklinde yorumlandı.

        ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in, aylık enflasyon oranlarının yıl sonuna doğru aşağı geleceklerini öngördüğünü söylemesi de doların güçlenmesinde etkili oldu.

        VARLIK ALIM PROGRAMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

        Bunun yanında Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in tahvil alım programını azaltmaya "yakın zamanda" ve kademeli şekilde başlamasını istediğini söyledi.

        San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ise, Fed'in bu yıl içinde veya gelecek yılın başlarında varlık alım programını azaltmaya başlama noktasına gelmesinin çok muhtemel olduğunu ifade etti.

        Piyasalar tarafından dikkatle takip edilen bu açıklamalar Fed'in para politikasında beklenenden erken bir değişikliğe gideceği ihtimalini artırdı.

        DOLAR

        $
        28,7226 0,06
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 20/11/2023 09:14:42
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ