Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer İngiltere'de yaşayan Charlotte Eades 19 yaşında beyin kanserinden öldü

        Kanser ile mücadelesini video blogunda yayınlayan 19 yaşındaki Charlotte Eades dün hayatını kaybetti.

        Genç kızın annesi, kızının ölüm haberini kızının video blogunda paylaştı. Yürek burkan paylaşımda anne, "Bu, Charlotte'ın son videosu olacak. Charlotte son ana kadar savaştı, eşim ve ben ölümünden sadece 15 dakika önce hastaneye varabildik. Bu videolar Charlotte'ın mirası olacak." dedi.

        İngiltere'de yaşayan genç kıza, 2013 yılında mezuniyet töreni gününde nadir görülen bir beyin kanseri türü teşhisi konuldu.

        Teşhisten kısa bir süre sonra videolarını yayınlamaya başlayan Charlotte'ın amacı genç kanser hastalarına destek olmaktı.

        Tedavi süresinde sancılı operasyonlar geçiren, haftada beş gün kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gören genç Charlotte kısmen kör, sağır ve kel hale geldi.

        Annesinin yayınladığı son mesajdan öğrenilenlere göre, Charlotte yaşamının son ayında konuşma yetisini kaybetti, yardım almadan kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz oldu.

        Charlotte'ın "Terminator" adını taktığını beyin tümörü, hastalığın son dönemlerinde genç kızın vücücudunun sağ tarafının felç olmasına sebep oldu.

        Bir zamanlar kanser hakkında konuşmaktan çekinen Charlotte, YouTube üzerinden yayınladığı videoları ile bir yıldız haline geldi ve diğer genç kanser hastalarına umut ışığı oldu.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Charlotte'ın içten ve samimi paylaşımları hastalığın iç yüzüne ışık tuttu.

        Tümörün 3 milimetre büyüklükten 4 santimetre büyüklüğe ulaştığını anlattığı bir videoda genç kız "Çok korkuyorum ve şimdi ne yapacağımı bilmiyorum" demişti.

        Geçen yaz bir yardım kampanyasının yüzü olan genç kız, 70 saniyelik bir kısa filmde rol aldı ve kendisini izleyenlere şöyle seslendi:

        "En güzel yıllarımı kanserle geçiriyorum. Zorlu zamanlar geçirdim ama kanser sizi genç olmaktan alıkoyamaz ve hala buradayım"

        Carlotte'ın ağabeyi Miles Eades kardeşinin YouTube kanalını açık tutacaklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ