Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD, Taliban lideri Mansur'a yönelik hava saldırısı düzenledi

        Pentagon Sözcüsü Peter Cook, yazılı açıklamasında, ABD güçlerinin Afganistan-Pakistan sınırının ücra bölgesinde Taliban lideri Mansur'a yönelik hava saldırısı düzenlediği bilgisini paylaştı.

        Taliban lideri Mansur'un başkent Kabil'in yanı sıra Afganistan genelinde birçok saldırının planlanmasında rol aldığı ve Afgan halkına, güvenlik kuvvetlerine ve uluslararası koalisyon ortaklarına tehdit oluşturduğu kaydedilen açıklamada, "Mansur, Taliban liderlerinin, çatışmaların sona erdirilmesini sağlayacak barış görüşmelerinde Afgan hükümetiyle yer almasını yasaklayarak Afganistan hükümeti ile Taliban arasında barışa ve uzlaşıya engel teşkil ediyordu." denildi.

        Açıklamada, Taliban'ın, eski lideri Molla Ömer'in ölümünden ve Mansur'un liderliği üstlenmesinden bu yana on binlerce Afgan sivil ve güvenlik gücünün ölümünden sorumlu olduğu ifade edildi.

        AFGANİSTAN, TALİBAN LİDERİ MANSUR'UN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

        Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS), Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur’un ABD'nin insansız hava aracıyla (İHA) yaptığı saldırı sonucunda öldürüldüğünü bildirdi.

        NDS tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afgan istihbaratının Mansur’u uzun süreden bu yana takip ettiği belirtildi. Mansur’un, dün Pakistan’ın Balouchistan eyaletinin Dalbandine bölgesinde saat 03.45 civarında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, saldırıda Mansur'un bir arkadaşının da yaşamını yitirdiği aktarıldı.

        Fotoğrafta Mansur'un içinde bulunduğu sırada saldırıya uğrayan arabanın enkazı görülüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ