Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya IŞİD'e 3 koldan taarruz
        1

        GAZETE HABERTÜRK

        IŞİD Irak’ın Felluce kentinde Irak güçleri, Musul’da peşmerge, Suriye’nin Rakka kentinde ise ABD-YPG güçlerinin saldırısı altında. Büyük kayıplar veren örgüt hızla toprak yitirirken, terör saldırılarıyla misillemede bulunuyor

        2

        ‘FELLUCE 48 SAATTE ALINABİLİR’

        Koalisyon uçakları, Şii milisler ve İranlı askeri ‘danışmanlar’ın desteğindeki Irak Ordu Birlikleri dün 2014 yazından beri IŞİD kontrolündeki Felluce kentinin geri alınması için önemli bir adım attı.

        3

        Kenti kuzey, güney ve doğudan olmak üzere 3 koldan kuşatan Irak güçleri kente girdi. Dün şafağa doğru başlayan operasyona, ABD tarafından eğitilen Özel Harekât birlikleri de katıldı.

        4

        50 bin nüfuslu kentte gerçekleşen ilk çatışmalarda, 24 IŞİD teröristinin öldürüldüğü açıklandı. IŞİD ise bu saldırılara, Felluce, Bağdat ve Ramadi’de bombalı araçlar ve militanlarla düzenlediği terör saldırılarıyla yanıt verdi.

        5

        Saldırılarda en az 40 kişi yaşamını yitirdi. Irak Başbakanı Haydar Abadi, Felluce’nin yakın zamanda kurtarılacağını belirtirken kentte kalan sivilleri de sığınaklara gitmeleri yönünde uyardı.

        6

        Iraklı bir komutan kentin 48 saatte alınabileceğini ancak kentte kalan 50 bin sivilin süreci geciktirebileceğini belirtti.

        7

        ‘MUSUL’A 15 KM KALDI’

        Kuzey Irak’ta peşmerge güçlerinin önceki gün Musul’daki IŞİD güçlerine başlattığı harekâtın ilk aşaması dün tamamlandı.

        8

        Peşmerge komutanlarından Arif Tayfur, 24 saat süren ve “Hazır Harekâtı” adı verilen ilk operasyonda 9 köyün IŞİD’den kurtarıldığını ve Musul’a 15 kilometre mesafeye kadar ilerlendiğini açıkladı.

        9

        Tayfur, harekât sırasında IŞİD’in direnç göstermeden çekildiğini ve bir teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Operasyonda 5 peşmerge öldü.

        10

        Kürdistan Yönetimi Lideri Mesud Barzani’nin oğlu Mesrur Barzani ise Hazır Harekatı ile 180 kilometrekarelik alanın IŞİD’den “temizlendiğini” ve örgütün Erbil’den 10 kilometre daha uzaklaştırıldığını açıkladı.

        11

        RAKKA’DA 1 AVUSTRALYALI ÖLDÜ

        Suriye’de PKK’nın Suriye kolu PYD’nin öncülüğündeki Suriye’nin Demokratik Güçleri (SDG) ile IŞİD arasında çatışmalar henüz ileri sürüldüğü gibi Rakka’ya ulaşmadı.

        12

        Ancak IŞİD’in Suriye’deki kalesi konumunda bulunan Rakka’daki Teşrin Barajı çevresinde dün çatışma oldu. Çatışmada Avustralya vatandaşı bir YPG’linin öldüğü belirtildi. Ölen kişinin ‘Gabar Amed’ kod adını kullanan 45 yaşındaki Avustralya’lı Jamie Brtight olduğu açıklandı.