Suriyeli muhalifler Türkiye'yi övdü
"Türkiye'nin desteğini unutmayacağız"
Suriyeli muhalifler, devrime verdiği destekten dolayı Türkiye'ye minnettar olduklarını belirtti.
Eski Suriye milletvekili ve muhalefetteki Ulusal Kalkınma Partisi'nin siyasi büro şefi Muhammed Bermu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Suriye devrimine destek veren bütün ülkelere teşekkür ediyoruz. Ancak en ağır yükü Türkiye ile Ürdün üstlendi. Türkiye'nin desteğini unutmayacağız. Türk hükümetine ve halkına verdiği destekten ötürü minnettarız'' dedi.
Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Bermu, ''Suriye halkının zalim Esed rejimine karşı verdiği mücadelenin zaferle sonuçlanacağını'' söyledi.
Özgür Suriye Ordusu(ÖSO)'nun büyük başarılar kazandığına işaret eden Bermu, Esed'in ordusunda muhalifleri destekleyen pek çok subay olduğunu ileri sürdü. Bermu bu subayların, kendilerinin ve ailelerinin can güvenliğinden endişe ettikleri için ordudan ayrılamadığını kaydetti.
Suriye'nin önde gelen muhalefet partilerinden olan ve üyelerinden çoğu şu anda muhaliflerin safında mücadele veren Ulusal Kalkınma Partisi 2005'te kurulmuştu.