Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Deutsche Bank 6,8 milyar euro zarar etti - Döviz Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        2015 yılında 6,8 milyar euro zarar eden Deutsche Bank 2008 yılından bu yana ilk defa zarar açıklamış oldu.

        Haberin ardından Denetleme Kurulu'nun bankanın üst yönetiminin 2015 yılı için prim alamayacağına karar verdiği bildirildi.

        Deutsche Bank, geçen yılın dördüncü çeyreğinde vergi öncesi 1,15 milyar euro zarar ettiğini açıkladı. Banka bir önceki yıl aynı dönemde 323 milyon euro net kar elde etmişti.

        Alman devinin zararının başlıca nedeni 1,2 milyar euro tutarında dava ücretleri oldu. Bu tutar ile 2015 yılında toplam dava ücretleri 5,2 milyar euroya ulaştı.

        Deutsche Bank geçtiğimiz hafta 2015 yılını yaklaşık 6,7 milyar euro net kayıp ile kapatmış olabileceği konusunda piyasaları uyarmıştı.

        ŞUBE KAPATTI, BANKA SATTI

        Ancak yeniden yapılanma ücretleri bankanın zararını tahminlerin üzerine çıkardı. Çok sayıda bireysel bankacılık şubesini kapatan grubun geçen yılın dördüncü çeyreğinde ödemek zorunda kaldığı kıdem tazminatları 800 milyon euro tuttu. Postbank'ın elden çıkarılması ise 100 milyon euro ek yük getirdi.

        Deutsche Bank'ın eş-CEO'su John Cryan; "2015 yılında stratejimizin uygulanmasında önemli ilerleme kaydedildi. Yılın ikinci yarısında aldığımız kararlar dördüncü çeyrek ve tam yıl net zararını artırdı. Ancak söz konusu kararlar çok gerekli olduğu için alındı. 2016 yılında çok çalışmaya ve yasal sorunları çözmeye odaklanacağız. Yeniden yapılandırma çalışmaları ve yatırımlarımız yıl boyunca devam edecek. Yeniden yapılanma dönemlerinin zor olabileceğini biliyoruz. Ancak, disiplinli bir şekilde stratejimizi uygulamaya devam ederek, Deutsche Bank'ı daha güçlü, daha verimli ve daha iyi çalışan bir kurum haline dönüştüreceğimizden eminim" dedi.

        Deutsche Bank'ın tam yıl geliri yüzde 5 artarak 33,5 milyar euroya yükseldi. Dördüncü çeyrekte geliri yıllık bazda yüzde 15 azaldı. Bankanihai finansal tablolarını 11 Mart'ya yayımlayacak.

        John Cryan, Denetleme Kurulu'nun verdiği 'yönetime ikramiye yok' kararını basın toplantısında gazetecilere doğruladı. Cryan; "Bankanın geçen yılki genel performansı bağlamında; ki Yönetim Kurulu bu performansa sahip çıkmalıdır; karara saygı duyuyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ