Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Marmara Forum’un tamamını satın alıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye’deki en büyük alışveriş merkezlerinden (AVM) Marmara Forum’un yüzde 50 hissesi el değiştiriyor. İstanbul Merter’deki AVM ve ofislerden meydana gelen projenin yüzde 50 hissedarı ve yöneticisi olan Multi Development Türkiye, İngiliz yatırım fonu Ares’in yüzde 50’lik payına talip oldu. Piyasada konuşulanlar, satın alma işleminin 350 milyon Euro civarında bir bedelle gerçekleşeceği yönünde.

        MORGAN STANLEY DE ORTAKLIKTAN ÇIKTI

        Forum isimli AVM’lerin yaratıcısı, yatırımcısı ve yöneticisi Hollanda merkezli Multi Corporation’ın yüzde 100 iştiraki olan Multi Development, Türkiye’deki pek çok projesini çeşitli fonların ortaklığıyla hayata geçirmişti. Multi’nin 2013’te ABD’li gayrimenkul yatırımcısıBlackstone’a satışıyla faaliyet gösterdiği ülkelerdeki stratejileri de değişti. Edinilen bilgilere göre, Blackstone, Türkiye’deki AVM’lerde hissesi olan ortaklarla yolları ayırmayı vehisselerin tamamına sahip olmayı tercih ediyor. Çok parçalı yapıyı sonlandırmayı hedefleyen Blackstone, AVM sektöründeki oyuncu yapısını da değiştiriyor. Öyle ki, ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley’nin de Türkiye’de ortağı olduğu işlerdeki payını Multi’ye devredip çıktığı belirtiliyor. Morgan Stanley’nin hissedar olduğu yatırımlar arasında Bayrampaşa’daki Forum İstanbul da bulunuyor. Multi’nin hisselerini satın aldığı bir başka fon da CPP.

        3ŞEHİRDEYENİ PROJELERİÇİN 300MİLYONAYIRDI

        14 Avrupa ülkesinde 185 gayrimenkul projesi gerçekleştiren ve 50 AVM yöneten Multi Corporation’ın iştiraki Multi Development Türkiye, Forum adı altında 10’u aktif, 6’sı geliştirme aşamasında olan toplam 16 AVM projesine sahip. 2’si İstanbul’da olmak üzere İzmir, Mersin, Denizli, Trabzon, Aydın, Ankara, Nevşehir, Kayseri’de AVM’leri bulunan şirketin CEO’su Hulusi Belgü, Adana, Elazığ ve Diyarbakır’da 300 milyon liralık yatırım hazırlığı olduğunu açıklamıştı.

        1 MILYAR DOLARLIK YATIRIM

        Hulusi Belgü, Mart 2011’de açılan Marmara Forum’un yatırım bedelini 1 milyar dolar olarak açıklamıştı. Kiralanabilir alanı 135 bin metrekare olan AVM’de 350 mağaza yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ