Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye korkusu İspanya’yı uçurdu! - İş-Yaşam Haberleri

        Meltem ERSOY / GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye’de 2015 yazından itibaren başlayan ve giderek dozu yükselen güvenlik korkusu turizmdeki etkisini artırıyor. Pazartesi günü açıklanacak turizme destek paketini bekleyen sektör, Rusya ile yaşanan siyasi krizin ötesinde terör saldırıları nedeniyle Avrupalı turisti de kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, bu durumdan rakip İspanya kârlı çıkıyor. İngiliz Independent Gazetesi konuyla ilgili bir haber kaleme alarak, İngilizlerin Türkiye’deki terör korkusu nedeniyle İspanya’ya yöneldiğini, bunun da İspanya’da ulaşım ve konaklama maliyetlerinde yüzde 80’e varan fark yarattığını yazdı. İngiltere’nin farklı noktalarından İspanya’dan Tenerife ile Las Palmas ve Türkiye’den Antalya ile Dalaman’a ulaşım ve konaklama fiyatlarını karşılaştıran bir tablo ortaya koyan gazete, benzer uzaklıklara rağmen bilet fiyatlarının yüzde 23 ile 79 arasında İspanya lehine olduğunu belirledi.

        COOK, 400 BİN KOLTUĞU KAYDIRDI

        17-18 OTELİ OLAN 4-5 OTEL İLE HİZMET VERECEK

        The Marmara İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ata Eremsoy, “Biz şehir otelciliğine odaklandığımız için turizmdeki olumsuz gelişmelerden etkilenmedik” derken, sektörden gelen bilgileri ise şöyle özetledi: “Ancak özellikle Antalya bölgesindeki arkadaşlarla görüştüğümüzde çok oteli olanlar bazılarını açmama kararı aldığını söyledi. Örneğin 17-18 oteli olan 4-5 oteli açacak, rezervasyonları oraya kaydıracak. İstanbul her şeye rağmen kendini kurtarıyor. Biraz fiyat kırılıyor evet. Hepimizin fiyatları geçen yılın altında.”

        "ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE CİDDİ SAYIDA OTEL SATILABİLİR"

        Turizm sektöründe alım-satım bakımından hareketlilik olabileceğini kaydeden JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, “Önümüzdeki dönemde Türkiye’de ciddi sayıda otel satışı beklenebilir” dedi. Yaşanan krizden sonra Rusların ilgisinin kesildiğini, ancak Körfez ülkelerinden talep olduğunu söyleyen Alkaş, “İspanyollar da Türkiye’de otel yatırımı ve işletmesine sıcak bakıyor” diye konuştu.

        "ODALARIN ANCAK YARISI TURİSTLERE AÇILACAK"

        Metro Cash&Carry Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Rusya ile yaşanan gerilim ve çevre bölgelerdeki sorunlardan en fazla etkilenen bölgenin Antalya olduğunu söylerken, ”Biz otellerin önemli tedarikçilerinden biriyiz. Henüz sezon açılmadığı için işlerde bir değişiklik gözlemlemedik. Ama geçen hafta Antalya’daydım ve gözlediğim şu, örneğin 1000 odası olan oteller, sadece 500’üne bakım yapıyor. Yani sezonda odaların tamamı açılmayacak. Böylece gider düşecek” dedi.

        "DOLULUK ORANI YÜZDE 40'LARDA"

        TUROB Başkanı Timur Bayındır da sadece Güney değil İstanbul’un da büyük sıkıntı içinde olduğunu belirterek, “Taksim bölgesinde doluluklar yüzde 40-45’lerde, Laleli’de yüzde 30, Anadolu yakasında yüzde 20’lere kadar düştü. Sektör en zor günlerini yaşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ