Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ramazan bayramında köprü ve otoyollar ücretsiz - İş-Yaşam Haberleri

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kamunun çalıştırdığı bütün otoyollar ve köprülerin Bakanlar Kurulu kararıyla bayramda ücretsiz hale getirildiğini hatırlatarak, "Bu bayramda da cuma gününü cumartesiye bağlayan gece yarısından başlayarak bayramdan sonraki pazartesi sabah 07.00'ye kadar otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak." dedi.

        Bir televizyon kanalına konuk olan Arslan Osmangazi Köprüsü ve yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

        Arslan, Osmangazi Köprüsü'nün geçiş fiyatının 90 liraya indiğine dair bir durumun söz konusu olup olmamasına ilişkin soruya, "Evet bir indirim olacak. 30 Haziran'da inşallah Osmangazi Köprüsü açıldığında Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın tarafından müjde olarak indirimli fiyat deklare edilecek. Şu an kimse rakam bilmiyor." şeklinde cevap verdi.

        Kamunun çalıştırdığı bütün otoyollar ve köprülerin Bakanlar Kurulu kararıyla bayramda ücretsiz hale getirildiğini hatırlatan Arslan, "Bu bayramda da cuma gününü cumartesiye bağlayan gece yarısından başlayarak bayramdan sonraki pazartesi sabah 07.00'ye kadar otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak ancak Osmangazi Köprüsü yap-işlet-devret modeliyle yapılan bir köprü ve bir görevli şirketler var, görevli şirket marifetiyle çalıştırıldığı için bizim kamu olarak 'Bedava yaptım' deme şansımız yok." ifadesini kullandı.

        Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos'ta açılacağını hatırlatan Arslan, "Üçüncü havalimanına gelince, zaten Cumhurbaşkanımız temel atmada o kadar ciddi pazarlıklar yaptı ki açılması öngörülen tarihten çok önce ve 2018'in ilk çeyreğinde açılacak." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ