Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak gözaltına alındı | Mustafa Boydak kimdir? - İş-Yaşam Haberleri

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile 2 yakını gözaltına alındı.

        "FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları" iddiasıyla başlatılan operasyonda, Boydak ailesinden 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile holding yöneticilerinden Şükrü Boydak veBoydak Holding İnsan Kaynakları Direktörü Halit Bayhan ikametlerinde gözaltına alındı. İl dışında oldukları belirlenen holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile İlyas ve Bekir Boydak'ın yakalanması için de çalışma yürütülüyor. Zanlıların evlerinde polis ekiplerince arama başlatıldı.

        FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Boydak Holding'in o dönem yönetim kurulu başkanı olan Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi Memduh Boydak, 6 Mart'ta tutuklanmış, holding yöneticilerinden Erol Boydak ile Murat Bozdağ ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Memduh Boydak halen tutuklu durumda.

        HACI BOYDAK: HASTANEDEYİM

        Bu arada, İstanbul’da tedavi gördüğü hastaneden arayan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, "Ben, şu anda İstanbul Nişantaşı Amerikan Hastanesi 4402 nolu odadayım. Geçen hafta Cuma günü bir ameliyat geçirdim. Bir yere kaçmadım ve kaçmam. Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açmaması için bu açıklamayı yapıyorum’’ dedi

        BOYDAK HOLDİNG’DEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

        Boydak Holding Yönetim Kurulu, 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrasında, sabah saatlerinde yapılan gözaltı operasyonuna dair yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sabah itibariyle basında yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme ve düzeltme yapma ihtiyacı duymaktayız. 23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılan vakıflar arasında yer alan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfının yönetiminde bulunan üyelerinin bilgilerine başvurulmak üzere kolluk görevlileri tarafından ifadeye çağrılmışlardır. Konunun Boydak Holding ve grup şirketlerimiz ile hiçbir şekilde alakası yoktur, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgiler verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

        İSTİKBAL'DEN BELLONA'YA 8 AYRI SEKTÖRDE 41 ŞİRKET

        1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. 14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 201 yılında 6.9 milyar lira ciro elde etti.

        AA

        MUSTAFA BOYDAK KİMDİR?

        1963 yılında Kayseri’de dünyaya gelen Mustafa Boydak, lisans eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünde tamamladı. Eğitim hayatının bitimiyle birlikte Boydak Holding çatısı altında bulunan ve sektörünün lideri HES Kablo’da değişik birimlerde görev aldı. 1987 yılında Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Mustafa Boydak, Mart 2016’da Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenmiştir. Boydak, bu görevinin yanı sıra Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanlığı’nı yürütmektedir. 1998 yılından bu yana Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesi olan Mustafa Boydak, evli ve 5 çocuk babasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ